Premier League wedstrijden bezoeken!

Het is de droom van elke voetballiefhebber, het bezoeken van een Premier League wedstrijd. Zonder twijfel kunnen we zeggen dat een Premier League voetbalreis de meest gewilde reis is van dit moment. De vele populaire clubs en voetbalsteden zorgen ervoor dat bijna elke wedstrijd uit de Engelse voetbalcompetitie een genot is om naar te kijken. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de sfeer in de Engelse voetbalstadions. Dus, wanneer ga jij een voetbalreis naar de Premier League maken? Wij helpen je in ieder geval graag op weg zodat jij een keuze kunt maken welke Premier League voetbalclub jij als eerst wilt bezoeken!

Boeken van een Premier League voetbalreis

In de Premier League is de keuze in topwedstrijden bijna eindeloos. Je hebt verschillende Engelse voetbalderby’s zoals de North West Derby (Manchester United – Liverpool) maar ook de North Londen Derby (Tottenham – Arsenal). De streek- & stadsderby zijn beide zeer beladen wedstrijden die jou als liefhebber een fantastische Premier League voetbalreis kan bezorgen. Toch zijn dit maar twee voorbeelden van de vele wedstrijden die er in een Premier League seizoen worden gespeeld. Zo zijn er nog veel meer derby’s en topwedstrijden die je kunt bezoeken. Er zijn genoeg voetbalreizen naar de Premier League die jij nog kunt maken, hieronder helpen we je verder!

Waar gaat de voetbalreis naartoe?

Als je geen favoriete Premier League club hebt, adviseren we je om te kijken welke voetbalstad het je het meest aanspreekt. In bijna elke Engelse voetbalstad wordt er jaarlijks wel een derby of topwedstrijd gespeeld. De keus is dus ruim, wij hopen je te helpen met het maken van deze keuze! Wij hebben over een aantal grotere Engelse voetbalsteden een volledige pagina / E-reisgids geschreven. Hiermee willen wij de keus makkelijker maken, zo kun jij op basis van onze informatie beslissen waar de Premier League voetbalreis naartoe gaat.

Hieronder de verschillende Engelse voetbalsteden die je een keer bezocht moet hebben! Welke Engelse voetbalstad heeft jou voorkeur voor het bezoeken van een Premier League wedstrijd?

Alle drie de voetbalsteden hebben zo hun eigen charmes. Hieronder een korte samenvatting per voetbalstad. Hierdoor kun jij een keuze maken waar jij een Premier League wedstrijd wilt bezoeken.

Voetbalreis naar Liverpool

Één van de populairste Engelse voetbalreis bestemmingen is toch wel Liverpool. De voetbalstad biedt het decor voor de Merseyside Derby maar ook de eerder genoemde North West Derby. Dit zijn al twee topwedstrijden die je kunt bezoeken in de voetbalstad Liverpool.

Zowel Everton als Liverpool zijn twee voetbalclubs met fantastische stadions. We hoeven je niet te vertellen dat Goodison Park en Anfield behoren tot de meest sfeervolle en karakteristieke stadions op de wereld. Een perfect decor voor een Premier League voetbalreis.

Wat veel mensen niet weten is dat stadion Anfield niet altijd bespeeld is door Liverpool. Van 1884 tot 1892 was rivaal Everton de bespeler van het stadion gelegen aan Anfield Road! Wegens een geschil betreft de huur vertrok Everton naar Goodison Park en werd Liverpool FC opgericht om Anfield te bespelen.

Naast de stad- & streekderby zijn er talloze topwedstrijden die voor een fantastische sfeer zorgen in de voetbalstad Liverpool. We adviseren om een wedstrijd te bezoeken waarbij een voetbalclub uit Londen of Manchester op bezoek komt. Dan heb je gegarandeerd en top Premier League wedstrijd om te bezoeken, de authentieke Engelse sfeer spat dan van de tribunes.

Tribune op het Anfield, de plek waar jij een fantastische Premier League wedstrijd van Liverpool kunt bezoeken.
Foto: Unsplash – Anfield, Liverpool

Voetbalreis naar Manchester

Tijdens een Premier League wedstrijddag kleurt Manchester ”Devil Red” of ”Skyblue”. Uiteraard is de voetbalstad de thuishaven van zowel Manchester City als Manchester United. Beide voetbalclubs zijn op dit moment grootmachten in de Premier League. Manchester United is sinds de oprichting de record kampioen van Engeland. Manchester City wist pas sinds de overname hoge ogen te gooien. Toch hebben beide clubs een rijke historie en een grote internationale fanbase. Dit alles maakt een voetbalreis naar Manchester en het bezoeken van een Premier League wedstrijd het in deze stad Manchester meer dan waard.

Manchester City wist vroeger lang niet zoveel successen te boeken als de stadsrivaal Manchester United. Alsnog heeft het een erg trouwe aanhang opgebouwd in Manchester, die ondanks de donkere jaren in ’80 & ’90, hun club vanaf Maine Road bleef steunen. Door de overname in 2007 is er erg veel veranderd bij Manchester City. Het nieuwe onderkomen werd direct gerenoveerd en omgedoopt tot Etihad Stadium en veel Engelse hebben plaats moeten maken voor toeristen. Toch staat een voetbalreis naar Manchester bij veel voetbalsupporters hoog op het lijstje, en dat is niet voor niks! Alles lezen over de overname en de voetbalclub Manchester City? Wij schreven er een blog over, zo kun jij goed geïnformeerd op voetbalreis naar Manchester.

Greater Manchester

Zodra je een Premier League voetbalreis naar Manchester maakt, is het aan te raden om ook rondom Manchester te kijken. Naast dat Liverpool in minder dan één uur te bereiken is, zijn er rondom de voetbalstad Manchester veel kleinere voetbalclubs te vinden uit lagere regionen. Erg leuke toevoeging aan je Voetbalreis naar de Premier League. Wij hebben alle voetbalclubs in het Greater Manchester gedeelte voor je verzameld in de E-reisgids van Manchester.

Naast dat je de kleinere voetbalclubs uit dit gedeelte van Engeland zult vinden, krijg je allerlei tips hoe jij alles uit je voetbalreis naar Manchester kunt halen!

Voor en Voetbalreis naar de Premier League is Old Trafford één van de meest begeerde stadions die je kunt bezoeken. Helemaal tijdens een avond wedstrijd is het voetbalstadion magisch.
Foto: Pixabay – Old Trafford, Manchester

Voetbalreis naar Londen

Londen wordt de voetbalhoofdstad van de wereld genoemd, niet gek aangezien er meer dan 10 professionele voetbalclubs te vinden zijn. Een aantal van die clubs komen uit op het Premier League niveau of hebben hier jarenlang gespeeld. Voor een top Premier League wedstrijd eindig je al snel bij:

  • Chelsea
  • Arsenal
  • Tottenham Hotspur
  • West Ham United

Deze vier topclubs zijn absoluut de baas in de voetbalhoofdstad Londen. De voetbalclubs hebben stuk voor stuk een rijke historie en een misschien nog wel grotere achterban. Zodra jij voetbalreis naar de Premier League wilt maken is Londen één van de top bestemmingen! Je doet er dus goed aan de voetbalstad Londen, hoog aan je lijstje te zetten.

In Londen hoef je jezelf niet stuk te staren op de grote vier uit de voetbalstad. In Londen zijn nog een aantal andere voetbalclubs te vinden. Crystal Palace, Queens Park Rangers, Millwall, Fulham en nog veel meer team die op verschillende niveau’s in Engeland uitkomen. Ondanks het ”lagere niveau” hoef je je over de sfeer, inzet en passie niet druk te maken. Deze voetbalclubs geven je gegarandeerd een heerlijke matchday!

Foto: Pixabay – Wembley, voetbalstadion Londen
Voetbalboek Matchday!

Tijdens onze voetbalreis naar Londen hebben wij extreem veel plezier beleefd van het voetbalboek Matchday! De schrijver gaat in dit voetbalboek naar het Engelse voetbal in zijn puurste vorm. Met vele voetbalreizen die hij alleen maakt spreekt hij af met locals in de Engelse voetbalstad Londen. Dit zorgt ervoor dat hij Engels voetbal niet als toerist, maar als Engelse supporter meemaakt.

De schrijver merkt dat het voetbal in Engeland een stuk commerciëler wordt, voornamelijk in de Premier League. Als echte liefhebber bezoekt hij daarom niet alleen de voetbalgrootmachten uit Londen. In het boek toont hij aan dat je een echte Engelse Matchday sneller in de lagere divisies van het Engelse voetbal meemaakt.

Als je geïnteresseerd bent in Engels voetbal in zijn puurste vorm? Lees dan het voetbalboek Matchday! van Paul Baaijens, een perfecte voorbereiding voor je voetbalreis naar Londen!

Boeken van een Premier League voetbalreis

Wij adviseren eigenlijk altijd om een Premier League voetbalreis of je voetbalwedstrijd kaarten via een reisorganisatie te boeken. Een voetbalreis organisatie zorgt ervoor dat jij wedstrijdkaarten maar ook een aansluitende vlucht en goed verblijf hebt. Veel voetbalreis organisaties kunnen je ook een reisaanbod op maat geven. Als jij alleen Premier League wedstrijdkaarten en een verblijf nodig hebt, bieden hun dit aan waardoor jij eigen vervoer kunt regelen. Ben je al helemaal overtuigd? En ga je een Premier League voetbalreis boeken? Bekijk dan hieronder het aanbod!

Waar op letten tijdens het boeken van een Premier League voetbalreis?

Naast dat jij wat praktische zaken moet hebben geregeld zoals het vrijvragen van werk of je ziek melden voor school, moeten er nog wat andere dingen geregeld worden. Laten we vooropstellen dat jij waar wilt voor je geld en de voetbalreis naar de Premier League van je leven wilt maken. Als jij met een aantal punten rekening houdt, is de kans groot dat dit ook gaat gebeuren! Je blijft uiteindelijk afhankelijk van de wedstrijd, maar er zijn wat factoren die ervoor zorgen dat de kans op een top voetbalweekend wordt vergroot.

Bezoek een derby of kraker

In de Premier League heb je een aantal streek- & stadsderby’s. Doordat je een derby bezoekt is de sfeer en passie op de tribunes maar vaak ook op het veld een stuk hoger. Dit komt vaak de beleving van een voetbalwedstrijd ten goede. Hierdoor maak jij dus een top voetbalreis naar de Premier League. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten waardoor je bijna al weet dat dit een top wedstrijd gaat worden:

  • De Premier League clubs komen uit dezelfde streek of stad
  • De voetbalclubs staan dichtbij elkaar in de Premier League ranglijst
  • Een club uit Londen gaat op bezoek in het North West gedeelte van Engeland (Liverpool / Manchester) of andersom

Dit zijn enkele richtlijnen die er op kunnen wijzen dat het een beladen of sfeervolle Premier League wedstrijd wordt. Toch kun je zelf ook onderzoek doen naar de derby’s van bijvoorbeeld een voetbalclub die je graag wilt bezoeken. Bijna elke club of stad heeft een rivaal, dit is online erg makkelijk te vinden!

Levendige voetbalstad

Waarschijnlijk wil je naast de Premier League wedstrijd die je bezoekt ook andere leuke dingen doen. Je voetbalreis naar de Premier League staat uiteraard in het teken van de wedstrijd die jij gaat bezoeken. Je moet niet vergeten dat een wedstrijd maar 90 minuten duurt en je de rest van het weekend ook moet vullen met leuke/gezellige bezigheden.

Sommige voetbalreizigers hebben de voorkeur de Engelse Pubs in te duiken waar andere juist weer andere (voetbal) bezienswaardigheden willen bezoeken. Wij adviseren altijd om je Premier League voetbalreis goed voor te bereiden en je goed in te lezen over de stad die je wilt bezoeken. Het is namelijk van belang dat de voetbalstad aansluit op hetgeen wat jij graag wilt doen tijdens je voetbalreis.

Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een stukje voetbalgeschiedenis? Dan is Manchester met het National Football Museum misschien wel wat voor je? Zoveel mogelijk stadions en wedstrijden bezoeken tijdens je voetbalweekend? Dan is de voetbalstad Londen met de vele profclubs en het goede openbaar vervoer ideaal. Wil je de kroeg in en van het nachtleven proeven? Liverpool is dan een uitstekende optie!

Aan de hand van de geschreven content die per voetbalstad te vinden is kun je je inlezen over de verschillende voetbalsteden. Heb je je keus gemaakt? Of denk je het te weten? Onderaan de pagina’s van de verschillende voetbalsteden kun je een GRATIS E-reisgids downloaden. Hiermee zorg je ervoor dat jij goed voorbereid op voetbalreis kunt, hier staat werkelijk alle informatie over verschillende voetbalsteden in!

De juiste voetbalreis organisatie

Tijdens een Premier League voetbalreis wil jij je zo min mogelijk druk maken om de organisatie. Je gaat eigenlijk op een korte vakantie tijdens een voetbalweekend en moet dus vooral kunnen genieten. Een goede voetbalreis organisatie ontzorgt je volledig en laat alleen de planning aan je over. De juiste voetbalreis organisatie kan je gehele voetbalreis tot in detail regelen. Zo heb jij straks een vlucht, verblijf, transfer en het belangrijkste: wedstrijdkaarten!

In hoeverre de reisorganisatie je reis organiseert kun je zelf overeenstemmen. Er zijn genoeg mogelijkheden als je contact opneemt met een van de betrouwbare voetbalreis organisaties. Laats hebben wij een blog geschreven: ”Voorbereiden en boeken van je voetbalreis”. In dit blog geven we je duidelijke tips hoe jij een betrouwbare reisorganisatie kunt herkennen.

Betrouwbare voetbalreis organisaties

In de zojuist benoemde blog hebben wij twee betrouwbare voetbalreis organisaties benoemt die we hier nog even kort gaan behandelen. Beide reisorganisaties kunnen je namelijk een fantastische voetbalreis naar de Premier League bezorgen. Als je onze vorige blog hebt gelezen weet je precies over welke twee partners wij het hebben!

Equipo Voetbalreizen & Voetbalreizen.com

Beide voetbalreis organisaties hebben ons wel eens voorzien van een Premier League wedstrijd. We kunnen je meegeven dat alles tot in de puntjes geregeld was. Vliegtickets, verblijf maar ook transfer en de Premier League wedstrijdkaarten waren allemaal verzorgt. Beide partijen reageren snel op vragen en voorzien je van de juiste informatie over de voetbalsteden. Als aanvulling op de informatie van de reisorganisaties kun je onze site raadplegen en bijvoorbeeld een GRATIS E-reisgids downloaden. Dit gaat ervoor zorgen dat jij goed voorbereid op voetbalreis naar de Premier League gaat.

Mocht je nou enthousiast zijn geworden en kijken welke voetbalsteden en Premier League voetbalwedstrijden er beschikbaar zijn? Bekijk dan het Premier League voetbalreis aanbod van Equipo- & Voetbalreizen.com hieronder!

Geef een reactie