Een voetbal stedentrip naar Londen

Met meer dan 15 professionele voetbalclubs behoort Londen tot één van de populairste voetbalsteden in de wereld. Vanuit onze ervaring proberen wij jou als voetbalreiziger zo goed mogelijk te informeren over deze voetbalhoofdstad. Hierdoor hopen wij dat jij een onvergetelijke voetbalreis naar Londen tegemoet gaat!

Londen is een wereldstad en draait lang niet alleen om voetbal. Van een hypermodern kantoor zoals The Shard tot de Big Ben, alles is te vinden in de Engelse hoofdstad. Alleen ben jij vandaag niet op onze site terecht gekomen om meer te lezen over deze bezienswaardigheden in Londen. Wel is de diversiteit die hierboven benoemt wordt tekenent voor de stad en hiermee ook de voetbalstad Londen. Wij nemen je vandaag mee in de voetbal gerelateerde bezienswaardigheden in Londen.

Alle voetbalclubs uit Londen

Om dit blog af te trappen beginnen wij met een lijst met daarin de bekendste professionele voetbalclubs uit Londen. De voetbalclubs spelen doorgaans variërend in de Engelse Premier League tot aan de Nations League (5de niveau).

 • Arsenal, Emirates Stadium (60.704)
 • Brentford, Brentford Community Stadium (18.250)
 • Chelsea, Stamford Bridge (41.798)
 • Crystal Palace, Selhurst Park (26.309)
 • Fulham, Craven Cottage (25.700)
 • Tottenham Hotspur, Tottenham Hotspur Stadium (62.062)
 • West Ham United, London Stadium (62.062)
 • Millwall, The Den (20.146)
 • Queens Park Rangers, Kiyan Price Foundation Stadium (18.439)
 • Charlton Athlethic, The Valley (27.111)
 • AFC Wimbledon, Plough Lane (9.300)
 • Leyton Orient, Brisbane Road (9.271)
 • Sutton United, Gander Green Lane (5.013)
 • Barnet, The Hive Stadium (5.100)
 • Bromley, Hayes Lane (5.000)
 • Dagenham & Redbridge, Victoria Road (6.078)
 • Wealdstone, Grosvenor Vale (4.085)

Grote voetbalclubs uit Londen

In bovenstaande lijst blinken een aantal voetbalclubs en voetbalstadions uit qua naamsbekendheid. Dit zijn clubs waarvoor voetballiefhebbers van over heel de wereld afreizen naar de voetbalstad Londen. Het is geen verassing dat wij het gaan hebben over Tottenham Hotspur, Arsenal, Chelsea & West Ham United. Deze vier grote clubs zijn een must-see tijdens je voetbalreis naar Londen.

Als we kijken naar het aantal gewonnen prijzen is Arsenal de meest succesvolle voetbalclub in Londen. Tottenham Hotspur (de rivaal van Arsenal) & Chelsea volgen met een redelijk gevulde prijzenkast.

Dat deze drie Londense voetbalclubs meer prijzen hebben behaald dan West Ham United neemt niet weg dat de voetbalclub uit het oosten van Londen extreem populair is. Als je echt opzoek bent naar een top Premier League wedstrijd moet je bij één van deze vier voetbalclubs uit Londen zijn. De immens grote stadions zoals Stamford Bridge (Chelsea) en Het Emirates Stadium (Arsenal) zullen je versteld doen staan.

Het indrukwekkende Stamford Bridge, stadion van Chelsea. Als je een voetbalwedstrijd in Londen wilt bezoeken is dit dé plek waar je geweest moet zijn tijdens je voetbalreis naar Londen.
Pixabay – Stamford Bridge, Chelsea

Voetbalderby’s in Londen

Met meer dan 15 professionele voetbalclubs lopen de spanningen hoog op in Londen. Veel voetbalclubs beschouwen elkaar als rivaal waardoor veel beladen wedstrijden worden gespeeld. Hoe gaaf zou het zijn als jij tijdens je voetbalreis naar Londen een derby kan bezoeken? Wij sommen enkele van de meest beladen derby’s voor je op!

 • The North London Derby | Tottenham Hotspur – Arsenal
 • The Dockers Derby | Millwall – West Ham United
 • The North West London Derby | Chelsea VS Arsenal / Tottenham Hotspur
 • The West London Derby | Chelsea / QPR / Brentford / Fulham

The North London Derby

Ondanks veel voetbalderby’s in Londen gespeeld worden is er één derby waar het écht om gaat. Als we het hebben over een topwedstrijd in Londen gaat het om Arsenal – Tottenham Hotspur. Deze voetbalderby wordt gespeeld in Noord Londen tussen twee rivalen. Een logische naam voor deze derby is dan ook de ”North Londen Derby”. In ons blog vertellen wij meer over de Noord Londen Derby en waarom deze zo beladen is!

Wedstrijdkaarten voor Premier League clubs uit Londen

Als je afreist naar Londen wil je natuurlijk een Premier League wedstrijd bezoeken. Clubs als West Ham United, Chelsea, Arsenal & Tottenham Hotspur staan waarschijnlijk hoog aan je lijstje. In de praktijk is het nog best lastig om aan wedstrijdkaarten te komen, helemaal als er een stadsderby of een voetbalclub als Liverpool of Manchester United naar Londen Afreist. Via Voetbal TicketXpert hebben wij al erg vaak kaarten voor Premier League wedstrijden weten te bemachtigen. Zo hebben wij via Voetbal TicketXpert wedstrijdkaarten voor Tottenham Hotspur – Arsenal weten te kopen! Ik zou zeggen bekijk hier hun aanbod en verzeker je van wedstrijdkaarten.

Nog meer clubs tijdens je voetbalreis naar Londen!

We snappen dat jij bijvoorbeeld graag een Noord Londen Derby wilt bijwonen. Deze wedstrijden trekken extreem veel toeschouwers waaronder ook veel toeristen en dagjesmensen. Dit is niet meer dan logisch aangezien iedereen wel een glimp wil opvangen van de beste voetballers ter wereld. Dit houdt wel in dat deze voetbalclubs uit Londen hier heel erg op inspelen, hiermee gaat de Engelse voetbalcultuur, waar wij enorm liefhebber van zijn, enigszins verloren.

Als je net als ons enorm liefhebber bent van oude Engelse Stadions die zich bevinden in woonwijken en waar je niet tussen de toeristen zit kun je misschien overwegen om de grotere voetbalclubs uit Londen over te slaan. Wij kunnen je namelijk garanderen dat er heel wat meer te zien is in de voetbalstad Londen zo zijn er genoeg bezienswaardigheden in Londen.

Een bomvol Tottenham Hotspur Stadium waar wekelijkst duizenden supporters en voetballiefhebbers zich verzamelen. Het nieuwe voetbalstadion dat gebouwd is op de plek van het vroegere White Hart Lane moet je gezien hebben tijdens een voetbalreis naar Londen.
Foto: Unsplash – Tottenham Hotspur Stadium, Londen

De ”kleinere” voetbalclubs uit Londen

Als er een stadion in Londen is die je gezien moet hebben is het Craven Cottage. Het stadion waar Fulham sinds 1896 haar wedstrijden speelt is een echte parel! Het stadion is letterlijk naast rivier de Theems gelegen en ademt Engels voetbal. De club kent weinig successen maar wat maakt dat uit als je zo’n fantastische thuishaven hebt? Tickets voor Fulham en volledige voetbalreizen naar Londen kun je boeken via Voetbalreizen.com!

In 1924 werd er een voetbalstadion gebouwd dat vandaag de dag ongeveer net zoveel toeschouwers aankan als Craven Cottage (+/- 25.000). We hebben het over het Selhurst Park van Crystal Palace. De club ligt net buiten de voetbalstad Londen in de voorstad South Norwood. Het voetbalstadion van The Eagles ligt midden in een woonwijk en dus een echte aanrader voor je voetbalreis naar Londen.

Het bezoeken waard in de voetbalstad Londen

Tot nu toe hebben we vooral voetbalclubs uit Londen gehad die: of niet weg te denken zijn uit de top van het Engelse Competitie voetbal, of het gros van de afgelopen jaren in de Premier League hebben gespeeld. Het is geen geheim dat de Championship (Engelse 2de niveau)  een keiharde competitie is met dus ook een paar fantastische voetbalclubs uit Londen. De volgende drie voetbalclubs komen veel van de afgelopen jaren uit in de Championship.

Een van onze favoriete voetbalstadions in Londen en misschien wel heel het Verenigd Koninkrijk is Griffin Park. De bespeler is Brentford en speelt al sinds 1904 in het karakteristieke voetbalstadion. Het stadion is berucht omdat er huizen omheen zijn gebouwd en op elk van de vier hoeken een pub te vinden is. Waarschijnlijk zit een bezoek aan Griffin Park er niet meer in, de sloop van het voetbalstadion staat al een tijdje op de planning. Met pijn in het hart moeten vele supporters van Brentford maar ook voetballiefhebbers afscheid gaan nemen van dit stukje Engelse Voetbalgeschiedenis. Ze zullen gaan verhuizen naar het Brentford Community Stadium.

Over een stukje Engelse voetbalgeschiedenis gesproken kan Loftus Road niet ontbreken. Het voetbalstadion waar meer dan 19.000 supporters de thuiswedstrijden van QPR (Queens Park Rangers) kunnen bezoeken is gebouwd in 1904. Vandaag de dag heet het stadion officieel het Kiyan Prince Foundation Stadium. Dit is ter ere van de QPR-jeugdspeler die op jonge leeftijd werd neergestoken, een fantastisch eerbetoon in onze ogen!

Bekend van de film Geen street Hooligans is uiteraard de club Millwall. De rauwe Engels club dat speelt in The Den is ooit opgericht in 1885 door Schotse havenarbeiders. De bekende leus: ‘’No one likes us, we don’t care’’ wordt vaak gezongen door de fanatieke aanhang  van Milwall ook wel de ‘’Bushwackers’’ genoemd. Tijdens een voetbalreis naar Londen raden wij het zeker aan om een wedstrijd van Millwall te bezoeken, helemaal als je opzoek bent naar rauw Engels voetbal.

Wil je tijdens het boeken van je voetbalreis direct zeker zijn van wedstrijdkaarten van een van bovenstaande voetbalclubs? Voetbalreizen biedt naast losse tickets ook compleet verzorgde voetbalreizen. Als je dit combineert met onze gratis E-reisgids van Londen, staat er een onvergetelijk voetbalweekend op je te wachten.

Wembley Stadium

Het grootste voetbalstadion van Engeland en de thuishaven van het Engelse voetbal is het Wembley Stadium. Het indrukwekkende stadion dat plek biedt voor 90.000 toeschouwers is dé plek waar het Engelse nationale elftal, beker finales & promotie/degradatie voetbal wordt gespeeld. Dit maakt Wembley het decor van de meest beladen wedstrijden in het Engelse voetbal. Vanuit de Londen Eye is de indrukwekkende boog te aanschouwen en hoe dichterbij je bij het voetbalstadion komt hoe indrukwekkender deze wordt. Tijdens je voetbalreis naar Londen moet je dan ook zeker een bezoek hebben gebracht aan dit Engelse stadion.

Het Wembley Stadium moet je hebben bezocht tijdens een voetbalreis naar Londen. Het indrukwekkende voetbalstadion biedt namelijk plek voor wel 90.000 fanatieke supporters!
Foto: Pixabay – Wembley Stadium, Londen

Uitgaansleven in Londen

Dat je kunt uitgaan in Londen is natuurlijk geen geheim. Het is een wereld stad en dus meer dan genoeg te doen. Maar waar moet je zijn in deze mega stad? In het West End gedeelte zijn meerdere squares te vinden waar je tot diep in de nacht kunt uitgaan. In onze E-reisgids geven we jullie tips in welke pubs en nachtclubs je moet zijn in Londen. We hebben een selectie gemaakt van de pubs en nachtclubs in Londen die wij zelf het leukst vonden tijdens onze voetbalreis. In onze E-reisgids hebben we bij elke bezienswaardigheid, uitgaansgelegenheid en voetbalstadion een link met de exacte locatie toegevoegd. Hierdoor hoef jij je tijdens je voetbalreis naar Londen niet druk te maken over waar je moet zijn en hoe daar te komen!

We missen nog een aantal clubs?

We hebben naar ons inzien toch wel redelijk wat informatie over de voetbalstad Londen gedeeld. Toch ontbreken er nog een heel aantal clubs die in de lagere regionen of net buiten Londen spelen. Voor meer informatie over deze clubs hebben wij een stuks geschreven: ‘’Ín de schaduw van Londen’’. Dit zijn clubs die letterlijk in de schaduw van de immense stad Londen liggen of clubs die in de schaduw liggen van de grote clubs uit de voetbalhoofdstad. Lees er hier meer over!

Ik wil op voetbalreis naar Londen!

Mocht je enthousiast zijn geraakt over een van deze clubs en direct het vliegtuig willen pakken naar Londen? Neem dan hier vooral even een kijkje. Daarnaast hebben wij uiteraard weer een E-reisgids geschreven waarmee jij de voetbaltrip van je leven kunt maken! In onze E-voetbalreisgids van Londen hebben wij alle exacte locaties van stadions, beste vervoersmiddelen en uiteraard de beste uitgaansgelegenheden voor je geselecteerd. Hierdoor hoef jij je zeker niet te vervelen tijdens een voetbalweekend naar Londen.

Als je opzoek bent naar een volledig verzorgde voetbalreis naar Londen? Bekijk dan het aanbod van Voetbalreizen.com hieronder!


GRATIS E-reisgids Londen

 • Alles over voetbalclubs uit Londen
 • Voetbalclubs uit Premier League en lagere divisies
 • Het uitgaansleven in de voetbalstad Londen
  • Top 3 Pubs & Clubs
 • Vervoer binnen de stad Londen
 • Voetbalticket advies voor Londen
 • Extra reistips voor de voetbalstad Londen!