Het kopen van voetbaltickets

Tijdens je voetbalreis kan er één ding niet ontbreken:voetbaltickets! Er zijn verschillende manieren om aan voetbaltickets te komen en wij leggen je graag uit wat de veiligste en de beste manier is om dit te regelen. Hierdoor ben jij tijdens je voetbalreis verzekerd van plekken in het stadion en weet je dat dit via een veilig verkooppunt verloopt.

Hoe kom je aan wedstrijdkaarten?

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan voetbaltickets te komen voor de wedstrijd die jij graag wilt bezoeken. Elke onderstaande optie heeft zo zijn voor- en zijn nadelen. Door dit overzichtelijk voor jullie op een rijtje te zetten, hopen we dat jullie een bewuste keus kunnen maken en besluiten waar jij je voetbaltickets koopt.

1. Voetbaltickets kopen bij de club

Als voetbalreiziger is het mogelijk om direct voetbaltickets te kopen bij de club die je gaat bezoeken. Zo ben je er zeker van dat jij de ticketprijs krijgt die de voetbalclub heeft bepaald voor de betreffende wedstrijd. Er komen geen commissies of andere bijkomende kosten kijken bij deze manier van voetbaltickets kopen. Een erg goede optie dus als jij een voetbalreis wilt maken!

Ondanks dit financieel gezien erg aantrekkelijk is, is dit niet altijd de beste optie. Met het kopen van voetbaltickets bij de voetbalclub is vaak een clubkaart of een account nodig. Naast dat een clubkaart aangeschaft moet worden kan een account maken in een vreemde taal (vooral voor voetbalreizen naar niet Engelstalige landen) erg lastig zijn.

Daarnaast is het lang niet altijd mogelijk om voetbaltickets te kopen voor voetbalderby’s en topwedstrijden. Helemaal voetbaltickets voor Premier League wedstrijden zijn door de grote vraag lastig te verkrijgen.

Door deze nadelen kun je kijken naar andere opties voor het kopen van voetbaltickets. Want ga je een minder leuke wedstrijd bezoeken omdat je zelf geen voetbaltickets kunt kopen bij de voetbalclub die jij wilt bezoeken? Uiteraard wil jij het leukste voetbalweekend beleven en gewoon een top wedstrijd bijwonen. Als je hier voetbaltickets voor wilt kopen raad ik je aan hieronder verder te lezen.

2. Losse voetbaltickets kopen bij een voetbalreis organisatie

Verschillende voetbalreis organisaties bieden de mogelijkheid om losse voetbaltickets te kopen. Dit ook voor de topwedstrijden en derby’s, waar je zonder connecties of clubkaart meestal niet aan kunt komen . Door het boeken van je voetbaltickets bij een voetbalreis organisatie verzeker je jezelf voor je voetbalreis al van echte wedstrijdkaarten. Hierdoor kun jij zorgeloos afreizen naar de voetbalstad die je gaat bezoeken.

Door het kopen van voetbaltickets bij een voetbalreis organisatie komt er logischerwijs een commissie over de voetbaltickets. Dit houdt in dat jij meer betaald dat de prijs die jij op het wedstrijdkaartje ziet. Dit is niet meer dan logisch omdat hun alles voor je hebben geregeld en uiteraard ook geld moeten verdienen. Houdt hier dus wel rekening mee tijdens het kopen van voetbaltickets.

3. Volledige voetbalreis boeken bij een reisorganisatie

Naast dat je losse voetbaltickets kunt kopen bij een voetbalreis organisatie, kun je ook een volledige reis boeken. Het voordeel van een volledige voetbalreis boeken is dat alles voor je geregeld wordt. Zowel je vlucht, verblijf, voetbaltickets en eventuele transfer kunnen geregeld worden door de voetbalreis organisatie. Dit zorgt ervoor dat jij zonder zorgen een voetbalreis naar de voetbalstad kunt maken die jij graag wilt bezoeken!

Er zijn verschillende voetbalreis organisatie die ervoor kunnen zorgen dat jij een onvergetelijke voetbalreis kunt maken. Zelf hebben wij ervaring met Equipo voetbalreizen en Voetbalreizen.com. Beide voetbalreis organisaties hebben er bij ons voor gezorgd dat alles tot in detail geregeld was. We waren volledig voorzien en hoefde ons alleen maar druk te maken over de planning tijdens ons voetbalweekend.

Man die zijn reisgids bekijkt. Achter zij reisgids voetbaltickets.
Foto: Pexels – Voetbalreis organiseren

Dus waar koop jij je voetbaltickets?

Als jij een kleinere voetbalclub bezoekt en bent niet van plan een derby te bij te wonen kun je zelf makkelijk voetbaltickets kopen. Zodra jij een voetbalreis naar Osnabrück of Münster maakt is het vrij makkelijk om aan wedstrijdkaarten te komen en vaak (dit is geen garantie) kun je deze nog aan het loket kopen.

Zodra jij besluit om een Premier League wedstrijd of bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd van Borussia Dortmund te bezoeken, is het aan te raden vooraf je voetbaltickets te kopen. Om veel gedoe te voorkomen adviseren wij om via een voetbalreis organisatie je wedstrijdkaarten te kopen.

Als je naast je voetbaltickets je gehele voetbalreis geregeld hebben. Denk hierbij aan dingen zoals je vlucht, verblijf en transfer kun je dus het best een volledige voetbalreis boeken. De verschillende voetbalreis organisaties zoals Equipo voetbalreizen en Voetbalreizen.com zorgen ervoor dat jij een fantastisch voetbalweekend kunt beleven. Dit zonder dat jij je drukt hoeft te maken om de organisatie van je voetbalreis.

Goed voorbereid op voetbalreis

Als jij hebt besloten op welke manier jij je voetbalreis organiseert (of laat organiseren) is het van belang dat je goed voorbereid op voetbalreis gaat. Wij adviseren je altijd goed in te lezen over de voetbalstad door verschillende sites en artikelen te lezen. Wij hopen hier ons steentje aan bij te dragen en hebben daarom verschillende E-reisgidsen geschreven. Per voetbalstad hebben wij een gids geschreven met wat er allemaal te doen is in de voetbalstad die jij gaat bezoeken. De volgende punten behandelen wij in de meeste GRATIS E-reisgidsen:

 • Alle voetbalclubs en informatie over deze clubs uit de voetbalstad
 • (Voetbal)bezienswaardigheden
 • Het uitgaansleven in de voetbalstad
  • Top 3 pubs
  • Top 3 nachtclubs
 • Google maps links naar locaties zoals:
  • Stadions
  • Bezienswaardigheden
  • Uitgaansgelegenheden

In de E-reisgidsen geven wij dus erg veel informatie over de voetbalstad die jij gaat bezoeken. Hiermee hopen we dat jij een perfect voetbalweekend kan beleven! Als je benieuwd bent over welke voetbalsteden wij allemaal een E-reisgids hebben geschreven, verwijzen we je graag naar het voetbalsteden overzicht!

Geef een reactie