Voetbalstad Manchester

Vele voetballiefhebbers reizen af naar het grote Londen, dé voetbalhoofdstad van de wereld. Toch gaat ons hart ook sneller kloppen van de voetbalstad Manchester. De regio “Greater Manchester” uit het noorden van Engeland kent naast het bekende Manchester United en Manchester City nog veel meer voetbalclubs. Als jij ervoor kiest om Manchester te bezoeken hoef jij je zeker niet te vervelen. Lees hieronder wat jij zeker niet kunt missen tijdens je voetbalreis naar Manchester!

City & United de clubs voor je voetbalreis naar Manchester

Iedereen kent ”de grote twee” uit de stad Manchester, Manchester United en Manchester City. De stad kleurt blauw en rood en beide clubs voetballen al jaren mee in de meest begeerde voetbalcompetitie van de wereld, de Premier League. Toch is dit niet altijd zo geweest, voor de overname van Manchester City was Manchester United de alleen heerser van de stad. En kende The Sky Blues ook donkere jaren. Wij gaan je het beste advies geven voor een voetbalreis naar Manchester, voor alle info kun je onderaan de gratis E-reisgids downloaden.

Manchester City

Manchester City kende vooral in de jaren ’80 en ’90 een mindere periode waarin de club vaak promotie/degradatie voetbal speelde in de Engelse lagere divisies. Dit nam niet weg dat de supporters bleven komen en de deze groep wordt omschreven als erg trouwe aanhang. Door de veranderingen afgelopen jaren is de club uiteraard ook ”ander soort” publiek gaan trekken, waaronder veel toeristen.

Na de donkere jaren en op eigen been een aantal jaar weten te overleven in de Premier League kwam de overname van Manchester City. Door de financiële injectie die de club kreeg werden de resultaten beter maar de cultuur is hiermee deels verloren gegaan.

Voetbalstadion Manchester City

In 2003 moest Maine Road, het oude stadion van Manchester City, al plaats maken voor het City of Manchester Stadium. Na de overname in 2007 werd er snel een derde ring geplaatst. De naam is veranderd en is vernoemd naar de luchtvaart maatschappij uit Abu Dahbi. Deze veranderingen hebben ervoor gezorgd dat Manchester City tegenwoordig speelt in het Etihad Stadium wat een indrukwekkende capaciteit heeft van 55.000 toeschouwers. Het voetbalstadion heeft wel weinig weg van een Engels voetbalstadion hoe wij die graag zien. Ondanks dat, is Manchester City en het Etihad stadium zeker de moeite waard om te bezoeken.

Als je ervoor kiest een wedstrijd van Manchester City te bezoeken, verzeker je dan voor je voetbalreis naar Manchester van kaarten. Premier League wedstrijden zijn extreem populair, en een wedstrijdkaartje kopen aan het loket is zeker niet van toepassing bij de populaire wedstrijden. Wij hebben erg goede ervaringen met VoetbalticketXpert. Op hun site is het extreem makkelijk om aan voetbaltickets voor Manchester City te komen!

Het oude stadion van Manchester City, Maine Road, houdt nog altijd het record voor het grootste toeschouwers aantal ooit in Engeland. In de jaren dertig trok een FA-Cup wedstrijd tegen Stoke City bijna 85.000 supporters. Maine Road, dat gelegen was in een woonwijk, is een echte parel die helaas verloren is gegaan en plaats heeft moeten maken voor nieuwbouw huizen.

Manchester City is niet de enige bespeler geweest van het voetbalstadion Maine Road. De grote concurrent, Manchester United, heeft zelfs een aantal jaren in het stadion moeten spelen. Dit wegens een bombardement uit de tweede Wereldoorlog op hun thuishaven, Old Trafford.

Een leeg Etihad Stadium, tijdens een voetbalreis naar Manchester mag een bezoek aan het voetbalstadion zeker niet ontbreken. Het stadion heeft ''Skyblue'' gekleurde stoeltjes wat overeenkomt met het tenue van Manchester City.
Foto: Pixabay – Etihad Stadium, Manchester City

Manchester United

Manchester United is qua historie en aanhang een van de grootste voetbalclubs uit Engeland. Wat net zo indrukwekkend is als hun prijzenkast is hun stadion Old Trafford, wat na vele verbouwingen naar onze mening nog altijd een van de mooiste voetbalstadions op de wereld is.

Het ”Theatre of Dreams” is al sinds 1910 de thuishaven van een van de succesvolste ploegen van Engeland. En is met de capaciteit van bijna 77.000 toeschouwers een immens groot stadion. Op weg naar het voetbalstadion en tijdens het verlaten van de metro is het al van ver te aanschouwen.

De club kent een rijke historie met vele legendes die in het shirt van The Red Devils hebben gespeeld, enkele namen zijn David Beckham, Eric Cantona en onze eigen Ruud van Nistelrooij. Deze spelers hebben overigens allemaal onder de hoede gespeeld van een van de beste trainers die het voetbal ooit heeft gekend, de Schot Sir Alex Ferguson.

Ook voor Manchester United geldt dat je niet zomaar aan kaarten komt om een wedstrijd op Old Trafford te bezoeken. Voor losse voetbaltickets kun je terecht bij VoetbalticketXpert, tijdens onze voetbalreis naar Manchester hebben wij hier zowel de kaarten voor Manchester City als Manchester United gekocht!

Een bomvol Old Trafford wat de thuishaven is van een van de beste Engelse voetbalclubs, Manchester United. Tijdens een voetbalreis naar Manchester mag een bezoek aan Old Trafford niet ontbreken. Wanneer ga jij naar de voetbalstad Manchester?
Foto: Unsplash – Old Trafford, Manchester United

National Football Museum

Met een voetbalreis naar Manchester mag een bezoek aan het National Football Museum niet ontbreken. Voor een pond of 10 ben je al binnen en de collectie is indrukwekkend. Legendarische shirts en andere voetbal memorabilia zijn er te bewonderen en een uitstapje mag dus zeker niet ontbreken. In onze voetbal reisgids vertellen we je tot in detail wat er is allemaal te aanschouwen is en waar het voetbalmuseum uiteraard te vinden is.

Voetbalreis naar Manchester, zijn er nog meer voetbalclubs?

Als de voetbalstad Manchester je nog niet genoeg te bieden heeft kun je de voetbal stedentrip regionaal gaan bekijken. Greater Manchester kent namelijk nog een aantal clubs die het bezoeken meer dan waard zijn. In onze E-Reisgids lees je alles over het vervoer en de voetbalclubs die er nog meer te bezoeken zijn. Wij kunnen je alvast vertellen dat er nog veel meer te zien is dan Manchester City en Manchester United.

Of al deze clubs uit de E-reisgids en het National Football Museum nog niet genoeg is kent Manchester een erg bruisend uitgaansleven. Dit maakt je gezellige voetbalreis naar Manchester dan ook helemaal compleet. Er zijn verschillende nachtclubs in Manchester te vinden en uiteraard ook gezellige kroegen. Tijdens het uitgaan in Manchester wordt het simpelweg kiezen welke nachtclubs en pubs je gaat bezoeken.

North West Derby: Liverpool – Manchester United

Één van de meest beladen derby’s uit het Verenigd Koninkrijk is de North West Derby. Naast de Manchester Derby tegen Manchester City is dit voor vele dé wedstrijd van het seizoen. De twee Engelse grootmachten zijn niet alleen elkaars rivaal omdat het de twee grootste en succesvolste ploegen uit Engeland zijn. Het is een strijd tussen twee steden die elkaar vroeger flink in de weg zaten. Je leest meer over de North West Derby en de geschiedenis in onze blog!

Als je meer wilt lezen over nabijgelegen voetbalstad Liverpool? Dat kan! Met nog geen 45 minuten in de trein kun je al in het centrum van Liverpool staan. Een leuke extra tijdens je voetbalreis naar Manchester.

Voetbalweekend naar Manchester met de GRATIS E-reisgids!

In de Manchester Voetbalstad E-reisgids geven we je zoveel informatie dat jij gemakkelijk twee weekenden in Manchester kunt vullen. Als je het rustig aan wilt doen adviseren wij om alleen ”de grote twee” uit de stad Manchester te bezoeken en uiteraard de bijbehorende tour door het National Football Museum mag echt niet ontbreken.

Als je echt alles uit je voetbalreis naar Manchester wilt halen kun je onze E-reisgids aanvragen. In onze E-reisgids hebben wij alles voor je uitgezocht, exacte locaties van verschillende voetbalstadions, de top 3 Pubs & Clubs en uiteraard de beste vervoersmiddelen om daar te komen. Onze E-reisgids zorgt ervoor dat jij een fantastische voetbalreis naar Manchester kunt maken en ook nog eens kunt uitgaan in Manchester.

Voordat je de E-reisgids echt kunt gebruiken, moet je natuurlijk naar Manchester afreizen. Het regelen van vliegtickets, hotel en wedstrijdkaarten kan erg veel gedoe zijn, helemaal om dit allemaal goed op elkaar aan te laten sluiten. Voor vele reizen heeft Voetbalreizen.com ons voorzien van een geweldig voetbalweekend. Wij kunnen je dus verzekeren van Voetbalreizen.com je kan voorzien van een onvergetelijke voetbalreis naar Manchester. Hieronder kun je het aanbod van Voetbalreizen.com bekijken!


GRATIS E-reisgids Manchester

  • Alles over Manchester City & Manchester United
  • Voetbalclubs in ”Greater Manchester”
  • Het uitgaansleven in de voetbalstad Manchester
    • Top 3 Pubs & Clubs
  • Vervoer binnen de stad Manchester
  • Ticket advies
  • Extra reistips!