Voetbalstad Liverpool

Het is geen geheim dat Liverpool de stad is waar twee grootmachten uit het Engelse voetbal vandaan komen. We hebben het natuurlijk over de Engelse voetbalclubs Everton en Liverpool. Liverpool is in combinatie met het goede uitgaansleven dan ook een fantastische voetbalstad om naar af te reizen. Wij leggen je kort uit waarom je een voetbalreis naar Liverpool moet maken. Ben je overtuigd? Dan kun je onze GRATIS E-reisgids aanvragen waarmee jij goed voorbereid op voetbalreis naar Liverpool kunt gaan!

Liverpool F.C.

De in 1892 opgerichte voetbalclub Liverpool is met een speciale reden tot leven gekomen. Problemen over de kosten van de huur tussen de stadioneigenaar van Anfield en toenmalige bespeler Everton, zorgde ervoor dat Everton vertrok uit Anfield en nog geen kilometer verderop ging spelen. Toen Everton vertrok moest er toch echt op Anfield gevoetbald gaan worden. De stadioneigenaar besloot zelf een voetbalclub op te richten, Liverpool F.C. De club is vernoemd naar de wijk en een rivaliteit was geboren.

Het begin van Liverpool F.C.

De  net opgerichte voetbalclub had spelers nodig en die werden gehaald uit Schotland. Dit waren er zoveel dat de gehele selectie bestond uit buitenlandse (vooral Schotse) spelers en zo de bijnaam Team of the Macs kreeg. Na een jaar in de Lancashire league te hebben gespeeld en daar kampioen te worden, mocht Liverpool meedoen in de Football League. Hierdoor kwam al snel Everton op bezoek, en de eerste Merseyside derby was een feit. De eerste editie werd gewonnen door The Reds door The Toffees met 1-0 te verslaan.

Door op het hoogste niveau terecht te komen en de goede lijn door te trekken kende Liverpool al snel haar eerste successen. De eerste kampioenschappen waren een feit, opvallend is dat Liverpool pas in 1965 voor het eerst de nationale beker (FA Cup) wist te winnen.

Voetbalstadion Anfield bezoeken

Voor alleen het Anfield stadion is het de voetbalreis naar Liverpool al meer dan waard. Het legendarische stadion gelegen aan Anfield Road is één van de meest begeerde voetbalstadions op de wereld. Kippenvel komt bij menig voetballiefhebber tevoorschijn bij het horen van het You’ll Never Walk Alone’’ die duizenden supporters inzetten tijdens een wedstrijd op Anfield. Voor een voetbalreis is Liverpool een van de beste voetbalsteden die je kunt bezoeken.

De diep rode tribunes van Anfield dat onderdak biedt aan één van de grootste voetbalclubs op deze wereld, Liverpool F.C. Tijdens een voetbalreis naar Liverpool mag een bezoek aan Anfield niet ontbreken.
Foto: Unsplash – Tribune Anfield Stadium, Liverpool

Geschiedenis Everton F.C.

Op een steenworp afstand van het beroemde Anfield is het nieuwe stadion van Everton te vinden. Nadat het Anfield dus door een geschil werd verlaten trok Everton in het Goodison Park waar ze tot op de dag van vandaag nog steeds spelen. Goodison Park dat in 1892 werd gebouwd is een must-see tijdens je voetbal stedentrip naar Liverpool.

De club Everton is dus logischerwijs ouder dan hun stadsgenoot Liverpool, Everton is namelijk opgericht in 1878. Leuk feitje over Everton is dat het de Engelse club is die het vaakst uitkwam op het allerhoogste niveau van Engeland. De oprichting was door een aantal scholieren die in 1879 al de naam veranderde naar zoals wij die nu kennen: ‘’Everton Football Club’’.

Een rij voor de Goodison Supper Bar, waar supporters van Everton voor en na de wedstrijd nog wat te eten kunnen halen. Bezoek zeker de Goodison Supper Bar tijdens je voetbalreis naar Liverpool.
Foto: Unsplash – Goodison Supper Bar, Liverpool

Uitgaansleven in Liverpool

Zowel voor het nachtleven als het opzoeken van gezellige pubs met live muziek zit je in Liverpool goed. Je kunt erg goed uitgaan in Liverpool en is dus een echte aanrader tijden je voetbalreis naar Liverpool. Zoals je van ons gewend bent hebben wij in onze E-reisgids alle hotspots met exacte locatie verzameld. Hierdoor kun jij een fantastische voetbalreis naar Liverpool maken en van het uitgaansleven in Liverpool genieten.

Pubs in Liverpool

Een van de bekende pubs die we alvast prijsgeven is toch wel The Cavern. Als je nog meer nachtclubs en pubs in Liverpool wilt bezoeken kun je onderaan de pagina de GRATIS E-reisgids van Liverpool aanvragen. Hierin staan uiteraard de top 3 pubs & nachtclubs in Liverpool.

Extra uitstapje tijdens je voetbalreis naar Liverpool

Wist je dat de voetbalstad Manchester op nog geen 45 minuten met de trein van Liverpool afligt? Dit betekend dat jij tijdens je voetbalreis naar Liverpool met een goede planning ervoor kunt zorgen dat je ook een kijkje neemt in een van de grootste voetbalsteden van de wereld, Manchester! Wat er naast Manchester United & Manchester City allemaal te zien is? Lees dan hier meer over een voetbalreis naar Manchester! Wij kunnen je uit ervaring vertellen dat je in Manchester onvergetelijke avonden kunt beleven.

North West Derby: Liverpool – Manchester United

Één van de meest beladen derby’s uit het Verenigd Koninkrijk is de North West Derby. Naast de Merseyside Derby tegen Everton is dit voor vele dé wedstrijd van het seizoen. De twee Engelse grootmachten zijn niet alleen elkaars rivaal omdat het de twee grootste en succesvolste ploegen uit Engeland zijn. Het is een strijd tussen twee steden die elkaar vroeger flink in de weg zaten. Je leest meer over de North West Derby en de geschiedenis in onze blog! Kijk je liever een video? Hieronder de link waar ze uitgebreid de voetbalderby bespreken.

Op voetbalreis naar Liverpool

Nu je al wat meer weet over de voetbalstad Liverpool is de kans groot dat jij naar deze voetbalstad wilt afreizen. Een partij waar wij erg goede ervaringen mee hebben is Voetbalreizen.com. Hun hebben er bij ons meerdere keren voor gezorgd (verschillende bestemmingen) dat wij een perfect georganiseerd voetbalweekend hebben gehad.

Daarnaast hebben ze veel mogelijkheden voor een voetbalreis naar Liverpool. Daarom kunnen wij het alleen maar aanraden om via Voetbalreizen.com een geheel verzorgde voetbalreis te boeken. Het voordeel is dat alles voor je geregeld is, vlucht, hotel en het belangrijkste, tickets voor Liverpool en/of tickets voor Everton! Je kunt ook kijken voor wedstrijdkaarten voor de Merseyside Derby. Maar ook de wedstrijd Manchester United – Liverpool is een beladen wedstrijd.

Mocht je ervoor kiezen om echt naar de voetbalstad Liverpool af te reizen. Bekijk dan zeker het aanbod van Voetbalreizen.com en vraag onze GRATIS E-reisgids aan. Met onze E-reisgids weet jij precies hoe je alles uit je voetbalreis naar Liverpool kunt halen!


GRATIS E-reisgids Liverpool

  • Alles over Liverpool & Everton
  • Het uitgaansleven in de voetbalstad Liverpool
    • Top 3 Pubs & Clubs
    • Uitgaansgebied(en)
  • Vervoer binnen de stad Liverpool
  • Voetbalticket advies voor Liverpool & Everton
  • Extra reistips voor de voetbalstad Liverpool!