Onze top 3 voetbalderby’s in het Verenigd Koninkrijk

In dit blog gaan we je meenemen in de drie grootste voetbal rivaliteiten uit het Verenigd Koninkrijk. Onderstaande voetbalderby’s uit Engeland en Schotland hebben wij geselecteerd op basis van de grootsheid van de voetbalclubs die hier onderdeel van uitmaken, beleving van de supporters en de impact die deze voetbalderby’s hebben op de voetbalwereld. Wees je ervan bewust dat er veel meer beladen voetbalderby’s in het Verenigd Koninkrijk zijn en dit een beperkte selectie is. Voel je vrij om in de reacties jouw mening te geven over de gaafste en meest beladen voetbalderby’s van het Verenigd Koninkrijk vindt.

Onze ervaring met Voetbalderby’s in Engeland & Schotland

Inmiddels hebben wij bij Voetbalreizen.com wel wat voetbalreizen naar Engeland en Schotland gemaakt. De voetbalderby’s die wij hebben meegemaakt en ons bij zijn gebleven gaan we hieronder kort over vertellen. Wij zijn ervan overtuigd dat jij één van de voetbalderby’s zo ziet zitten dat jij zelf een voetbalreis naar Engeland of misschien een voetbalreis naar Schotland wilt maken. Wij kunnen je verzekeren dat alle drie de voetbalderby’s het bezoeken meer dan waard zijn!

North Londen Derby: Tottenham Hotspur – Arsenal

Één van de meest beladen voetbal rivaliteiten uit Engeland is zonder twijfel de Noord Londen Derby. De voetbal rivaliteit tussen de twee voetbalclubs is ontstaan toen in 1913 Arsenal besloot te verhuizen naar Noord-Londen. Hiermee betraden ze het territorium van toekomstig voetbal rivaal Tottenham Hotspur. De Spurs waren sinds de oprichting van de club al actief in dat gedeelte van de voetbalstad Londen.

In ons blog kun je alles lezen over de North Londen Derby en leer je alles over de geschiedenis achter deze beladen voetbalwedstrijd. Ook vindt je verschillende voetbalreis organisaties die je kunnen voorzien van wedstrijd kaarten voor Arsenal – Tottenham Hotspur en zelfs je volledige voetbalreis naar Londen. De voetbal rivaliteit uit Noord-Londen is in ieder geval een van de meest beladen rivaliteiten uit het Verenigd Koninkrijk.

Een bomvol Emirates Stadium die het decor biedt voor een van de meest beladen voetbalderby's uit Engeland. De Noord Londen Derby is een van de populairste wedstrijden tijdens een voetbalreis naar Londen.
Foto: Pixabay – Emirates Stadium, Arsenal, Noord-Londen

Old Firm Derby: Glasgow Rangers – Celtic

Door veel mensen benoemd als de meest beladen voetbalderby die we in Europa kennen. Natuurlijk zijn de meningen hierover verdeeld maar wij kunnen je vertellen dat Celtic – Glasgow Rangers meer is dan een voetbal rivaliteit. We zijn er voor jullie ingedoken en naast een stadsderby gaat het bij de Old Firm om geloof en afkomst, hoe dit precies zit lees je hier!

De Old Firm gaat ”way back” en in de bijna 150 jaar dat de Old Firm bestaat is er van alles gebeurd rond deze beladen voetbal rivaliteit. In ons blog hebben we uiteraard alles tot in detail voor jullie uitgezocht waardoor jullie jezelf goed kunnen inlezen voor een voetbalreis naar Schotland. Als jij benieuwd bent naar de Old Firm oftewel de wedstrijd Celtic – Glasgow Rangers kun je hier ons blog lezen. In onze ogen is dit een van de voetbalderby’s die jij ooit hebt mee moeten maken als voetballiefhebber!

Celtic Park gefotografeerd van de buitenzijde. Celtic park is al sinds het ontstaan van Celtic de thuishaven van de voetbalclub uit Glasgow. Tevens het decor voor de Old Firm Voetbalderby.
Foto: Voetbalsteden.com – Celtic Park, Glasgow

North West Derby: Manchester United – Liverpool

Een van de meest gevoelige voetbalderby’s uit Engeland en dus het Verenigd Koninkrijk is de North West Derby. De voetbalwedstrijd tussen Liverpool en Manchester United gaat er eigenlijk om wie de grootste en meest succesvolle voetbalclub uit Engeland is. Deze voetbal rivaliteit ligt nog gevoeliger doordat Manchester en Liverpool geografisch gezien erg dicht op elkaar liggen en beide clubs simpelweg de grootste achterban hebben.

Naast dat het dus de meest succesvolle voetbalclubs met de grootste achterban zijn. Ontstond de rivaliteit tussen de twee voetbalsteden Liverpool en Manchester ver voor de eerste voetbalwedstrijd. De belangrijke handelsstad Manchester en belangrijke havenstad Liverpool zaten elkaar eind 19de eeuw flink in de weg. Na wat onderlinge geschillen en de opkomst van voetbal in Engeland is een van de meest beladen voetbalderby’s van Engeland geboren.

In onze uitgebreide blog gaan we tot in detail in op de rivaliteit tussen Manchester United en Liverpool. Daarnaast gaan we dus ook dieper in op de rivaliteit tussen de twee steden. Zoals je van ons gewend bent geven we je ook voetbalreis advies over Manchester en over de voetbalstad Liverpool. Voel je vrij om al onze artikelen te lezen en verdiep je de voetbalsteden voor je op voetbalreis naar Liverpool of Manchester gaat! Via onze partners kunnen wij er in ieder geval voor zorgen dat jij wedstrijdkaarten voor Manchester United – Liverpool kunt krijgen!

Anfield stadion, thuishaven van Liverpool en tevens het decor voor de North West Derby. Wanneer maak jij een voetbalreis naar Liverpool om de wedstrijd tegen Manchester United te bezoeken?
Foto: Pexels – Anfield, Liverpool

Welke voetbalderby ga jij bezoeken?

Wij hebben zojuist drie voetbalderby’s uit het Verenigd Koninkrijk geselecteerd. Nu is de vraag wanneer jij een voetbalreis gaat maken om een van deze derby’s te bezoeken? Als je voetbalreis wilt maken is het van belang dat jij vooraf al kaarten regelt voor deze populaire wedstrijden. Het is namelijk zonde als jij straks zonder wedstrijdkaarten in een van de voetbalsteden staat!

Via EquipoVoetbalreizen kun je zowel je gehele voetbalreis als losse wedstrijdkaarten kopen. Dit geeft je dus volop mogelijkheden! Als jij echt goed voorbereid op voetbalreis naar Glasgow, Liverpool, Manchester of Londen wilt adviseren wij om de bijbehorende E-reisgids te downloaden. Voor alle voetbalreizen naar Engeland en het Verenigd Koninkrijk adviseren we je om deze pagina te bezoeken!

Geef een reactie