Voetbal stedentrip naar Glasgow

Een van de meest robuuste en bekendste voetbalstad van de wereld is Glasgow. Berucht door de de Old firm derby, geliefd door de vele stadions en pubs. Een echte aanrader voor iedereen die opzoek is naar een weekend pure voetbalbeleving.  Met een voetbalreis naar Glasgow kun je makkelijk een weekend vullen, wij nemen je mee langs de verschillende pubs en stadions die het bezoeken meer dan waard zijn. Hierdoor haal jij echt ALLES uit je voetbal stedentrip naar Glasgow.

Voetbalreis naar Glasgow in het kort

Het gaat in de Schotse hoogste voetbal divisie al jaren tussen twee clubs, Glasgow Rangers en Celtic. De twee grootmachten van het Schotse voetbal zijn beide gevestigd in de voetbalstad Glasgow. Dit leidt tot een van de bekendste derby’s van de wereld, de Old Firm. Het is dan ook een van de meest beladen voetbalwedstrijden die er is, en een must als echt voetballiefhebber om deze wedstrijd een keer te hebben meegemaakt.

Ondanks het voetbal op het veld van een lager niveau is in Schotland kunnen vele voetbalclubs uit bijvoorbeeld Londen maar ook Liverpool en Manchester nog wat leren van de onvoorwaardelijke steun die de Schotten elke wedstrijd weer met zich meebrengen. Deze passie die bij veel Schotten hoog in het vaandel staan zorgen ervoor dat de Old Firm Derby één van de meest beruchte derby’s op de wereld is.

Wil je meer weten over de Old Firm derby? Lees dan ons verhaal over deze beladen derby en kom erachter waar de oorsprong van deze intense haat vandaan komt. Wij kunnen je in ieder geval nu al vertellen, dat het meer is dan een ‘’gewone’’ stadsderby…

Welke voetbalclubs zijn er in Glasgow?

De meeste voetbalkenners weten dat er twee grote clubs zijn in Glasgow, dit zijn ook gelijk de voetbalclubs waar het om draait in het Schotse voetbal. Dit zijn de eerder genoemde Glasgow Rangers en Celtic. Toch houdt het bij deze twee grootmachten niet op. Met een voetbalreis naar Glasgow mag een bezoek aan het kleine Partick Thistle F.C. niet ontbreken.

In het noordelijke gedeelte van Glasgow ligt midden in een woonwijk het Firhill stadium, in de volksmond, ‘’Firhill’’. Het stadion waar bijna 11.000 bezoekers de wedstrijden van Partick Thistle kunnen volgen is een echte parel. Firhill stadium dateert uit het jaar 1909 en ademt voetbal. De tribunes, de karakteristieke buitenzijde, het veld, de locatie, als je voetbalhart hier niet sneller van gaat kloppen…

Naast het interessante stadion heeft Partick Thistle ook een zeer interessante geschiedenis. Van subtopper naar een bijna faillissement, gered door haar trouwe aanhangers, overgenomen door een lotto winnende supporter. Partick Thistle heeft een verhaal, die moet je hebben gelezen als jij een voetbal stedentrip naar Glasgow maakt. Lees dit in onze blog.

Het Firhill Stadium van St. Partick Thistle gefotografeerd vanaf de korte zijde met zicht op de hoofdtribune. Firhill Stadium is één van de voetbalstadions die je kunt bezoeken tijdens een voetbalreis naar Glasgow.
Foto: Voetbalsteden.com – Firhill Stadium, Glasgow

De grootmachten uit Glasgow

Firhill en Partick Thistle zijn een leuke bijkomstigheid wanneer je een voetbalreis naar Glasgow maakt. Maar natuurlijk wil jij vooral afreizen voor de twee legendarische clubs met bijbehorende legendarische stadions. We hebben het natuurlijk over Celtic en Rangers oftewel Celtic Park en Ibrox Stadium. Op het moment dat wij deze twee namen horen, en erover schrijven, beginnen onze verlangens om nog eens terug te keren naar de voetbalstad Glasgow weer op te spelen.

Zowel Celtic als Glasgow Rangers zijn twee fantastische clubs met een rijke historie waar de passie, sfeer en beleving vooraan staan. Alleen om beide voetbalstadions te bezoeken is het de moeite al waard om een voetbal stedentrip naar Glasgow te maken, laat staan het bezoeken van een wedstrijd of zelfs, het bijwonen van The Old Firm.

Een gevuld Ibrox Stadium tijdens een Europacup wedstrijd. Het stadion van Glasgow Rangers is erg berucht en perfect voor je stedentrip naar Glasgow.
Foto: Voetbalsteden.com – Ibrox Stadium, Glasgow Rangers

Toen wij een voetbalweekend naar Glasgow maakte, hebben wij gebruik gemaakt van Voetbalreizen.com. Het was een perfect verzorgde voetbalreis en waren volledig voorzien. Met de informatie uit onze GRATIS E-reisgids die onderaan de pagina aan te vragen is, kun jij de perfecte voetbalreis naar Glasgow maken. Bekijk hier het Schotland reisaanbod van Voetbalreizen.com.

De extra’s tijdens een voetbalreis naar Glasgow

Nu zie je misschien Partick Thistle en het Firhill stadion al als een leuke extra voor je reis naar Glasgow. Ik kan je vertellen dat Glasgow nog veel meer te bieden heeft. Laten we beginnen met het nationale stadion, in de buitenwijk van Glasgow. Dit stadion biedt niet alleen onderdak aan het Schotse nationale elftal. Een van de bespelers is namelijk Queens Park.

Vele zegt deze ”kleine” voetbalclub niks, dit omdat ze al jaren niet meer meespelen op het hoogste niveau. Toch kent deze club een rijke historie en is het de oudste nog bestaande club uit Schotland. Mocht je aan kaarten willen komen? Deze zijn te reserveren! Je moet wel snel zijn want gemiddeld zitter er zo’n 500 supporters per wedstrijd op de tribune waar er plek is voor meer dan 52.000 toeschouwers.

Het uitgaansleven in Glasgow

Wij kunnen je vertellen dat je perfect kunt uitgaan in Glasgow! Er zijn ontelbare pubs en nachtclubs in Glasgow waardoor jouw voetbal stedentrip naar Glasgow onvergetelijk wordt. In dé uitgaansstraat van Glasgow moet je niet schrikken van de lange rijen met dronken Schotten. De rijen gaan sneller dan je denkt en je bent dus zo binnen. Let wel op! Er wordt wel vaak gevraagd om legitimatie, ongeacht hoe oud je er uit ziet. Zorg dus dat je deze op zak hebt, hiermee voorkom je dat je 15 minuten voor niks in de rij hebt gestaan.

Tijdens onze reis hebben wij heel wat clubs, kroegen en stadions afgevinkt. Hierdoor hebben wij in onze gratis E-reisgids een selectie kunnen maken van de plekken die jij bezocht moet hebben tijdens je stedentrip naar Glasgow. De voetbalstad Glasgow raden wij meer dan aan door de levendige en gemoedelijke sfeer die er heerst. Glasgow vinden wij dan ook één van de beste voetbalsteden!

Voetbalweekend in Glasgow

In onze E-reisgids hebben wij alle exacte locaties, bezienswaardigheden en vervoersmogelijkheden voor je uitgezocht. Hierdoor hoef jij je niet meer druk te maken over wat er allemaal te zien is en waar je moet zijn tijdens je voetbalreis naar Glasgow. Ook het regelen van tickets, hotel en vlucht kan erg stressvol zijn. Gelukkig is hier een oplossing voor. Wij kunnen uit eigen ervaring adviseren om je voetbaltrip via Voetbalreizen.com te boeken. Ze hebben ons een fantastisch voetbalweekend in Glasgow bezorgd. Het vervoer, hotel en de wedstrijdkaarten voor Glasgow Rangers en Celtic was allemaal voor ons geregeld. Hierdoor moesten wij het alleen zelf nog gezellig maken!


GRATIS E-reisgids Glasgow

  • Alles over Glasgow Rangers & Celtic
  • Voetbalclubs in & rondom Glasgow
  • Het uitgaansleven in de voetbalstad Glasgow
    • Top 3 Pubs & Clubs
  • Vervoer binnen de stad Glasgow
  • Voetbalticket advies voor Glasgow
  • Extra reistips voor de voetbalstad Glasgow!