Voetbal is een van de populairste sporten in Europa en het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel steden zijn die het bezoeken waard zijn voor voetbalfans. Van grote stadions tot historische clubs, deze voetbalsteden hebben alles te bieden voor de echte voetbalfan. In dit artikel hopen wij je inspiratie te geven voor je volgende voetbalreis. Welke Voetbalstad in Europa ga jij bezoeken?

Barcelona Voetbalstad in Europa

Nummer één Voetbalstad Europa: Londen

Londen is een van de meest populaire voetbalsteden in Europa en het is de thuisbasis van vele grote clubs zoals bijvoorbeeld Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur en West Ham United. De stad heeft een heleboel stadions van een tal aan clubs. Er zijn op dit moment namelijk 17(!) teams actief in de beste vijf league’s. Buiten al deze voetbalclubs is het ook nog eens een erg mooie stad vol met bezienswaardigheden. Wil je nou meer weten over de voetbalstad Londen? Bekijk nu onze blog!

Voetbaltrip naar Barcelona

Barcelona is de thuisbasis van één van de meest succesvolle clubs in Europa, FC Barcelona. Camp Nou, het stadion van de club, is een van de grootste stadions ter wereld en een bezoek waard voor elke voetbalfan. Wil je nou een kleinere club bezoeken waar minder toeristen op af komen? Dan is RCD Espanyol iets voor jou. De oorspronkelijke Catalaanse club van Barcelona! Wil je het verhaal achter FC Barcelone en RCD Espanyol weten? Lees dan nu ons artikel over Barcelona!

Olympisch stadion Berlijn

Is Berlijn een voetbalstad?!

Berlijn is de thuisbasis van twee grote clubs, Hertha BSC en Union Berlin. De stad is de thuisbasis van een aantal grote stadions zoals het Olympiastadion en Alte Försterei. Deze zijn zeker het bezoekje waard. Buiten de rijke historie van de stad Berlijn, zit er ook een rijke historie achter de voetbalclubs in Berlijn. Wil je nou alles over de historie van de voetbalstad Berlijn weten? Lees dan nu verder over de ‘oude’ voetbalclubs in Berlijn!

Voetbalreis naar Milaan

Milaan is de thuisbasis van twee grote clubs, AC Milan en Inter Milan. Deze clubs delen natuurlijk hun stadion genaamd San Siro/Giuseppe Meazza. Er is daarnaast genoeg te doen voor een voetbalreis in de stad. Er zijn veel verschillende wijken waar tevens ook een hoop te doen is. Wil je nou alles weten over de derby tussen AC Milan en Inter Milan weten? Lees dan nu onze blog over de ‘Derby della Madonnina’.

Toch naar het Schotland? Maak een voetbalreis naar Glasgow!

Glasgow is de thuisbasis van twee grote clubs, Celtic en Rangers. De stad biedt ook een aantal grote stadions zoals Celtic Park en het Ibrox Stadium. Tussen deze clubs is een van de grootste derby’s ter wereld. De Old Firm Derby, dit is misschien een van de gewilde wedstrijden voor voetbalfans om een keer mee te maken en is dus ook zeker niet te missen op deze lijst. Wil je nou meer weten over een voetbalreis naar Glasgow en de andere clubs in deze stad? Lees dan nu onze blog over de voetbalstad Glasgow!

Voetbalstad in Europa

Welke voetbalstad in Europa ga jij bezoeken? Wij hopen met dit blog genoeg inspiratie te hebben gegeven voor je volgende voetbalreis. Indien jullie méér voetbalreis inspiratie nodig hebben hebben wij diverse voetbalsteden pagina’s waarin wij haarfijn vertellen waar je naartoe kun reizen.

Geef een reactie