Een voetbalreis naar Milaan is er natuurlijk een om te kijken bij twee van de meest succesvolle clubs in de geschiedenis van het voetbal. Lees verder voor het verhaal over de derby en over het uitgaansleven in het hippe Milaan.

De derby

Het voetbal in Milaan word gedomineerd door twee teams: AC Milaan en Inter Milaan. Deze twee teams zijn al rivalen sinds 1899 . De rivaliteit tussen de twee clubs staat bekend als de Milaan derby en is een van de grootste derby’s ter wereld. De derby word altijd in hetzelfde stadion gespeeld. Dit komt, omdat de twee clubs het stadion samen delen! Voor de AC Milaan fans is het ‘San Siro’ en voor de Inter fans is het stadion ‘Giuseppe Meazza’. Vernoemd naar een van de helden van Inter. Die ook een deel van zijn carrière bij de rivaal heeft gespeeld.

De grote rivaliteit tussen de twee clubs heeft een aantal factoren. Een van die factoren was de verdeling tussen de arbeidsklasse. De fans van Inter hadden de bijnaam ‘Bauscia’ wat opschepper betekend. Inter stond namelijk bekend als de meer rijkere fans in de stad. Deze fans kwamen voornamelijk op motoren naar het stadion waardoor ze nog een extra bijnaam kregen, namelijk ‘Motoretta’. AC Milaan hun bijnaam was ‘Casciavit’ met de betekenis schroevendraaier. Dit is gerelateerd aan het werk wat deze fans voornamelijk deden. De fans van AC Milaan kregen doordat ze voornamelijk met het openbaar vervoer naar de wedstrijden afrezen ook nog de bijnaam ‘tramvee’. Een andere factor binnen de rivaliteit van de clubs is dat ze beide hetzelfde niveau nastreefden.

De Milaan derby heft een ruime geschiedenis, met de twee teams die altijd voordezelfde titels strijden. Dit heeft gezorgd voor misschien de meest intense en dramatische wedstrijden in de historie van het voetbal. De meest bekende is natuurlijk de Milaan derby in de Champions League finale in 2010, die is gewonnen door Inter Milaan na een dramatische penalty shoot-out.

De rivaliteit tussen de twee clubs is hierdoor dan ook genoemd als een van de grootste ter wereld. Beide teams beweren superieur te zijn aan elkaar. Ondanks deze intensiteit van de rivalen, is er een diepe respect tussen de twee clubs. Veel spelers hebben voor beide clubs gespeeld in hun carrière. Dit weergeeft de nauwe band tussen de twee teams.

De Milaan derby is hierbij een van de meest iconische en grootste in de historie van het voetbal en het ziet er ook niet naar uit alsof dit snel gaat veranderen.

Uitgaansleven

Milaan word ook wel de ‘Stad van de dromen genoemd’, het uitgaansleven is daar geen uitzondering op. De stad zit bomvol met bars en nachtclubs. Door de stad heen zitten allerlei verschillende soorten gelegenheden. Van rustige pubs tot jazz bars, Milaan heeft voor ieder wat wils.

Voor degene opzoek naar high-end clubs met een glamour stijl is het mode district in Milaan perfect. Hier liggen vele exclusieve bars en clubs waar je de hele nacht kan doorhalen tussen de mooie oude gebouwen van Milaan. De clubs: Magazinni Generali en Hollywood zijn erg populair daar en komen regelmatig beroemdheden op af. Wees wel gewaarschuwd want je drankjes zullen niet goedkoop zijn hier.

Als je opzoek bent naar iets meer ‘normaal’ uitgaansleven zit er in bijna alle wijken omringend van Milaan een hele boel pubs en bars. Het is hier een stuk goedkoper dan in het centrum van Milaan en minimaal net zo leuk. In de traditionele italiaans pubs serveren ze vaak zelf gebrouwen bier en hebben live muziek. Een van de districten waar je dit soort gelegenheden vind zijn in het Brera district.

Wil je nou een andere voetbalstad in Italië bezoeken? Bekijk dan nu onze blog over de voetbalstad Rome!

Geef een reactie