De meest goedkope voetbalreizen in Europa zijn voornamelijk te vinden in Oost-Europa. Hieronder geven we een overzicht van deze steden met de prijs van een gemiddeld biertje, de voetbalclubs en andere bezienswaardigheden.

Het Stadion van KS Polonia Warschau. Een mooi voetbalstadion in Warschau waar ze al jaren hun wedstrijden afwerken.

Praag:

In Praag zijn er drie voetbalclubs om te bezoeken: Sparta Praag, Slavia Praag en Dukla Praag.

Sparta Praag en Slavia Praag zijn de twee grootste voetbalclubs in Praag. De clubs hebben allebei een rijke historie en zijn dan ook al jaren rivalen van elkaar. Beide clubs hebben meerdere keren de Tsjechische competitie gewonnen en spelen beide ook regelmatig mee aan Europese competities. Dukla Praag is een iets minder bekende voetbalclub die gebaseerd is in Praag. Ze komen dan ook uit in de tweede divisie. Dukla Praag heeft tevens wel een rijke historie, met een aantal kampioenschappen in de jaren 60 en 70. De club heeft een aantal bekende voetballers voortgebracht, zoals Antonín Panenka en Ivo Knoflí?ek.

Het gemiddelde biertje in Praag kost €1,50. Praag is ook een populaire goedkope toeristische bestemming, met vele historische bezienswaardigheden zoals de Praagse Burcht, de Karelsbrug en de Oude Stad. Er zijn ook vele musea, galeries en theaters te bezoeken, evenals vele goede restaurants en bars.

Meer weten over Praag? Lees nu ons volledige artikel over de stad!

Warschau:

Legia Warschau is de grootste voetbalclub in Warschau. De club speelt in de Ekstraklasa, de hoogste voetbalklasse in Polen. De andere club in Warschau: KS Polonia Warschau, is zeker ook een bezoekje waard. Uitkomend in de tweede divisie van Polen met een stadion van 7000 plaatsen is het stadion Polonii wel een stuk kleiner dan het stadion van Legia Warschau.

Het gemiddelde biertje kost in Warschau €1,50. Warschau is een historische stad met vele bezienswaardigheden zoals het Kasteel van Warschau, de Oude Stad en de Koning Casimir de Grote Kerk. Er zijn ook vele parken, monumenten en musea te bezoeken. Warschau is ook een grote universiteitsstad met vele studenten, dus er zijn veel uitgaansgelegenheden en een goedkoop nachtleven.

Meer weten over Warschau? Lees nu ons volledige artikel over de stad!

Boekarest:

Boekarest kent twee voetbalclubs. De meest bekende is Steaua Boekarest en de minder bekende Rapid Boekarest. Beide komen ze uit op het hoogste niveau van Roemenië. Steaua Boekarest is de meer succesvolle van de twee clubs, maar Rapid Boekarest is bezig met grootse plannen. In 2022 hebben ze namelijk nog een nieuw stadion laten bouwen met een capaciteit van 14.050 toeschouwers. Na in 2016 terug te zijn gezet naar de vijfde klasse hebben ze zich in 2021 alweer omhoog gewerkt naar de eerste klasse van Roemenië en kunnen zich snel weer gaan vergelijken met de grootste clubs uit het land.

Het gemiddelde biertje kost in Boekarest €1,50. Boekarest is ook een historische stad met vele bezienswaardigheden zoals het Paleis van Parlament, de Oude Stad en de Sint-Jozef-kathedraal. Er zijn ook vele musea, galeries en theaters te bezoeken. Boekarest is ook bekend om zijn nachtleven, met vele goedkope bars, clubs en restaurants.

Belgrado:

De twee grootste clubs in Belgrado zijn FK Partizan Belgrado en FK Crvena Zvezda (Rode Ster Belgrado) en die derby is een van de meest beladen voetbalwedstrijden ter wereld, met een grote rivaliteit tussen de twee clubs en hun fans. Beide clubs zijn gevestigd in Belgrado, Servië en zijn de grootste voetbalclubs van het land met een rijke historie en een grote aanhang. Deze wedstrijd wordt vaak beschouwd als een wedstrijd tussen twee teams die symboliseren Servische nationalistische en communistische tradities respectievelijk. De rivaliteit tussen de fans is vaak hoog en er zijn in het verleden incidenten geweest tussen de rivaliserende groepen. Het is aan te raden om de lokale wetten en regels te respecteren als je naar deze wedstrijd gaat.

Het gemiddelde biertje kost in Belgrado €1,50. Belgrado is een historische stad met vele bezienswaardigheden zoals de Belgrader Burcht, de Kralja Petra straat en het Nationaal Theater. Er zijn ook vele musea, galeries en theaters te bezoeken. Belgrado is ook een van de goedkopere steden die je in Europa kan bezoeken.

Meer weten over Belgrado? Lees nu ons volledige artikel over de stad!

Meer goedkope reizen?

Wil je nou meer weten over deze goedkope reizen? Lees dan nu verder over deze voetbalsteden. Download ook onze gratis E-voetbalreisgidsen! In deze E-reisgidsen kun je alle informatie over de verschillende voetbalsteden lezen. Wij hopen jullie hiermee de voetbalreis van jullie leven te bezorgen!