Mythos Bremer Brücke Erhalten!

Het moment dat we het stadion betreden wordt en direct een flyer in onze handen gedrukt ‘‘Mythos Bremer Brücke Erhalten‘‘. Naast de tekst sieren de lichtmasten van het Stadion an der Bremer Brücke. De fanatieke aanhang, ook wel Violet Crew genoemd, zet zich ongelofelijk hard in om het huidige voetbalstadion te behouden. Met het verlaten van dit voetbalstadion zal ook de identiteit van de club VFL Osnabrück verloren gaan, verteld een supporter ons.

Der Bremer-Brücke

Al meer dan 85 jaar is het Stadion an der Bremer Brücke de thuishaven van VFL Osnabrück.  Het prachtige voetbalstadion staat midden in de arbeiders wijk Schinkel. Het stadion dat is vernoemd naar de naast gelegen spoorbrug, Bremer Brücke, is een begrip in het Duitse voetbal. Elke Duitse voetbalsupporter kijkt uit naar de uitwedstrijd in Osnabrück. De ligging in de woonwijk, de ouderwetse uitstraling en de sfeer die gecreëerd wordt is indrukwekkend te noemen.

Tijdens de tweede wereldoorlog is het stadion bijna in zijn geheel verloren gegaan, in 1948 is het vervolgens herbouwt en zijn we inmiddels een aantal renovaties verder. Opvallend is dat er één hoek mist in het Stadion an der Bremer Brücke. De eigenaar van de grond wilt dit tot de dag van vandaag niet verkopen aan de club. Hierdoor blijft er één hoek leeg, iets wat kenmerkend is voor het ”Mytische Stadion”.

Aufstieger!

Door het kampioenschap in het seizoen 2018-2019 werd de aufstieg (promotie) gerealiseerd en mocht VFL Osnabrück eindelijk weer op het gewenste niveau uitkomen. De promotie naar de 2. Bundesliga brengt naast de sportieve en financiële voordelen ook nadelen met zich mee. Dit blijkt uit de felle kritiek vanuit de Duitse bond richting Osnabrück, geadresseerd aan het Stadion an der Bremer Brücke.

De locatie voldoet niet, de belichting is niet fel genoeg en er moeten aanpassingen aan het dak worden gedaan. Dit zijn enkele punten die VFL Osnabrück moet verbeteren willen ze hun licentie voor de 2. Bundesliga behouden. Deze eisen vanuit de Duitse bond laait de discussie voor een nieuw stadion op. Onbespreekbaar als het aan de fanatieke aanhang van VFL Osnabrück ligt. Een stadion als Der Bremer Brücke mag niet verdwijnen, en hier zijn alle voetballiefhebbers het denk ik wel over eens…

Een foto vanaf de Ostkurve, hier zit de harde kern van VFL Osnabrück. Wij adviseren het sterk om een voetbalweekend naar Duitsland te plannen en zowel Münster als Osnabrück te bezoeken.
Foto: Voetbalsteden.com – Ostkurve, VFL Osnabrück – Braunschweig

Verbouwen of verhuizen voor VFL Osnabrück?

Supporters willen geen afscheid nemen en zien liever een renovatie van het huidige stadion. Vanuit VFL Osnabrück wordt er op dit moment gesproken van een ‘’volledige renovatie’’. Als je afgaat op geluiden uit het gemeentehuis zijn er plannen voor een compleet nieuw stadion in de wijk Gartlage. Het eventuele nieuwe stadion moet multifunctioneel worden en dus ook ruimte bieden voor evenementen. Door deze geruchten nemen de supporters het hef in eigen hand. ‘’We weigeren om straks in een concerthal te spelen’’ verteld een VFL Osnabrück supporter ons voor de wedstrijd tegen HSV.

Via verschillende acties laten de supporters weten dat ze geen afscheid willen nemen van het Stadion an der Bremer Brücke. Flyeren, spandoeken en zelfs een website voor het behoud van der Bremer Brücke moet de komst van een nieuw stadion voorkomen. Op de site verenigen verschillende supportersgroepen binnen VFL Osnabrück zich voor het behoudt van het voetbalstadion.

Bekijk zeker de site die de supporters hebben opgezet, er zijn prachtige sfeerbeelden van het stadion te vinden!

Vrijstelling voor het Stadion an der Bremer Brücke verlengd

Mede door de Corona Crisis heeft de Duitse bond besloten VFL Osnabrück alsnog te voorzien van een licentie voor de 2. Bundesliga. Het zag ernaar uit dat de Duitse Bond streng ging optreden naar voetbalclubs die de eisen aan het stadion niet op orde hadden. Door de vrijstelling krijgt VFL Osnabrück weer wat lucht, één seizoen extra tijd. In dit seizoen kunnen ze toewerken naar concrete plannen en oplossingen om aan de gestelde eisen te voldoen.

Hoe nu verder voor VFL Osnabrück en haar aanhang?

Wij horen erg veel verschillende geluiden en hebben daarom besloten om gewoon verder op onderzoek uit te gaan. Eind deze maand (juli 2020) hebben we een afspraak geregeld in Osnabrück. De afspraak is met een ‘’insider’’ die ons veel meer kan vertellen over de huidige situatie. Voor het seizoen 2020/2021 zal VFL Osnabrück nog ‘’gewoon’’ haar wedstrijd spelen in het Stadion an der Bremer Brücke.

Wordt dus vervolgd!

Geef een reactie