Voetbal in Münster, weekend naar Duitsland!

Münster is misschien net zoals het naastgelegen Osnabrück niet de meest voor de hand liggende voetbalstad voor een voetbalweekend in Duitsland. Toch zijn VFL Osnabrück en Preussen Münster twee van onze favoriete clubs om te bezoeken, helemaal als ze de derby tegen elkaar spelen! Beide steden en voetbalclubs hebben hun eigen charme en dat twee zulke karakteristieke stadions zo dicht op elkaar liggen komt zelden voor. Wij geven je hier alles wat je moet weten over Münster en deze kun je aanvullen met onze Voetbalstad Osnabrück pagina. Mocht je direct je voetbalreis naar Duitsland willen plannen? Met onze gratis E-reisgids zorgen wij er kosteloos voor dat jij een voetbalweekend naar Duitsland kan maken!

Preussen Münster

Voor voetbal in Münster hoef je maar bij één club te zijn en speelt al jaren in de onderste regionen van het Duitse competitie voetbal. Dit neemt niet weg dat de club uit Münster een fantastisch voetbalstadion heeft met een bijbehorende fanatieke aanhang. Alleen al voor het Preussen Stadion is het de reis van iets meer dan 2 uur (vanuit midden Nederland) het al waard. Van de bijna 15.000 plaatsen in het stadion heeft het Preussen Stadion namelijk 12.000 staanplaatsen.

In het moderne voetbal komt het bijna nergens meer voor dat een club meer staanplaatsen dan zitplaatsen kent. Het recordaantal toeschouwers dat ooit een wedstrijd heeft bijgewoond is een wedstrijd tegen 1. Fc Nürnberg, meer dan 40.000 toeschouwers bezochten deze wedstrijd. Het stadion dat dateert uit 1926 heeft ondanks een renovatie nog altijd die rauwe oldschool uitstraling. Het Preussen Stadion is dan ook echt een voetbalstadion die snel van je lijstje afgestreept moet worden. Er zijn al jaren plannen voor een nieuwbouw stadion, wacht dus niet te lang!

Uitgaansleven in Münster

Münster is qua stad een stuk groter dan Osnabrück, toch doet VFL Osnabrück het op gebied van voetbal het beter dan hun buren Preussen Münster. Mocht je echt het nachtleven willen opzoeken is de grotere stad Münster een grotere aanrader, ondanks er in Osnabrück ook meer dan genoeg kroegen en ook een aantal clubs en casino’s te vinden zijn. Hier lees je meer over op de Voetbal en uitgaan in Osnabrück, maar ook in onze gratis E-reisgids is veel informatie te vinden over uitgaan in Münster!

Uitgaan in Münster heeft meer dan genoeg te bieden en wij gaan je vertellen waarom. Münster kent met haar vele studenten veel gezellig kroegen, biergartens en verschillende eetgelegenheden. Als je echt op de goede plek wilt zijn adviseren wij het Kuhviertel, dit is kenmerkend voor het uitgaansleven in Münster. In onze E-reisgids hebben wij uiteraard weer een aantal top kroegen en clubs geselecteerd met de exacte locaties, zodat jij je tijdens je voetbalweekend in Münster dit niet meer hoeft uit te zoeken!

Voetbalweekend in Duitsland

Doordat Osnabrück en de stad Münster naast elkaar liggen is het een goed idee om de wedstrijdschema’s van VFL Osnabrück en Preussen Münster naast elkaar te houden. Hiermee kun je tijdens het plannen van je voetbalweekend in Duitsland proberen om niet één maar twee voetbalwedstrijden in je trip mee te pakken. Beide voetbalclubs en stadions zijn het meer dan waard om te bezoeken. Beide clubs hebben een echt Duits stadion met veel staanplaatsen en een fanatieke aanhang. De steden Münster en Osnabrück zijn beide groot genoeg om je een avond (of zelfs nacht) goed te vermaken. Mocht je het helemaal bond willen maken tijdens je voetbalweekend in Duitsland? Bekijk dan ook de voetbalstad Dortmund die ook weer kleinere voetbalclubs in de omgeving heeft!

In onze gratis E-reisgids geven we je alle informatie over het uitgaansleven in Osnabrück en uitgaansleven in Münster. Daarnaast geven we je tips waar je rond het stadion gezellig kunt drinken voor de wedstrijd. Door de vele trips die wij al naar beide clubs en steden hebben gemaakt kennen wij de hotspots van beide Duitse voetbalsteden.

Hotels in Münster

Dat je je voor en voetbalreis naar Duitsland goed moet voorbereiden is geen geheim. Het is altijd handig om de speelschema’s goed te vergelijken en zo je voetbalweekend naar Duitsland goed uit te stippelen. Één aandachtspunt waar we je graag mee helpen zijn hotels in Münster! Via onze partner Trivago kun je makkelijk hotels vergelijken en bespaar je geld tijdens je weekend in Münster. Dit geld kun je weer uitgeven aan andere dingen (Bier ofzo?).

Vergelijk dus goed je hotel in Münster en bekijk het uitgebreide aanbod!


GRATIS E-reisgids Münster

  • Alles over VFL Osnabrück & Preussen Münster
  • Het uitgaansleven in de voetbalstad Münster
    • Top 3 Pubs & Clubs
  • Vervoer binnen de stad Münster
  • Voetbalticket advies voor Münster
  • Extra reistips voor de voetbalstad Münster!