Osnabrück geen wereldstad, wel een voetbalstad!

Osnabrück is niet de meest voor de hand liggende voetbalstad die je kunt bezoeken. Toch is Osnabrück een van ons meest favoriete voetbalsteden die we bezocht hebben. Er is makkelijk naartoe te rijden, er worden veel streek derby’s gespeeld, en de sfeer is ook erg goed bij de club die net voorbij de Duitse grens ligt. Voetbal in Osnabrück leeft!

Voetbal in Osnabrück?

In de deelstaat Nedersaksen speelt de Duitse lagere divisieclub haar thuiswedstrijden. Vanuit Utrecht is het iets meer dan twee uur rijden en is dus erg goed te bereizen. Maar wat tref je aan in deze onbekende voetbalstad? Alleen al voor het ”Mytische” Stadion an der Bremer Brücke is het de voetbalreis al waard. Het oude stadion met veel staantribunes ademt voetbal en de fans laten zich keer op keer weer van hun beste kant zien.

VFL Osnabrück is een redelijk onbekende club dat al jaren in de lagere divisies van het Duitse profvoetbal speelt. Dit neemt niet weg dat het stadion, wat zo’n plaats biedt voor 16.000 supporters, altijd goed gevuld is. Voetbal leeft in Osnabrück, en dat is op een wedstrijd dag goed te zien als de stad ”Lila-Weiss” kleurt.

Het ”Mythische” Stadion an der Bremer Brücke heeft een verhaal, en wij zijn hier ingedoken! In onze blog lees je alles over het Duitse voetbalstadion.

Een foto vanaf de Ostkurve, hier zit de harde kern van VFL Osnabrück. Wij adviseren het sterk om een voetbalweekend naar Duitsland te plannen en zowel Münster als Osnabrück te bezoeken.
Foto: Voetbalsteden.com – Ostkurve, VFL Osnabrück

Wat is er te doen naast voetbal in Osnabrück?

Naast de wel bekende Duitse gezelligheid in en rondom het stadion, is de stad verrassend levendig. Rond het stadion is er op de wedstrijddag genoeg te beleven. Een paar uur voor de wedstrijd gaan de eerste ”Bier und Bratwurst” kramen open en nabij het stadion gelegen is er een café waar je gezellig kunt drinken. De supporters zijn verrassend ontvankelijk, let wel op, de ”ultras” (zoals vele Duitse clubs die hebben) stellen het niet op prijs als er gefilmd/foto’s gemaakt worden. Mocht je op de Östkurve staan? Je bent hier meer dan welkom, maar houd je telefoon tijdens de wedstrijd op zak.

Als jij hier een weekend Osnabrück van maakt, hoef je je zeker niet te vervelen. De vele kroegen in het hart van de stad, waar in onze reisgids meer over te vinden is, bezorgen je een leuke avond. Je kunt echt goed uitgaan in Osnabrück! Ook qua slaapgelegenheid hebben wij wat tips. Neem vooral op deze vergelijkingssite een kijkje. Dit kan je een hoop geld besparen op je hotel in Osnabrück!

Is er nog meer te zien?

Kijk, Osnabrück is geen wereldstad, maar het naastgelegen Münster zorgt er wel voor dat je er een combi-trip van kan maken. Als je het goed plant met het wedstrijd schema van zowel VFL Osnabrück als Preussen Münster heb jij een heerlijk voetbalweekend in Duitsland voor de boeg. Het iets grotere Münster kent namelijk ook een schitterende club met een bijbehorend stadion, dat net als hun buren van Osnabrück, veel staanplaatsen kent.

Als je meer wilt lezen over de voetbalstad Münster adviseer ik je om hier verder te lezen. Wij adviseren om er een mooi weekend van te maken en ervoor te zorgen dat je niet één maar twee wedstrijden mee pakt! Hoe gaaf is dat?

De VFL Osnabrück reisgids

Door de vele bezoeken die wij aan VFL Osnabrück hebben gedaan weten we exact waar je in de stad en rondom het stadion moet zijn. In onze GRATIS E-reisgids houden we niks geheim en zullen alle kroegen en must see’s van de voetbalstad worden onthuld. Doordat Osnabrück geen wereldstad is hebben wij de twee steden Münster en Osnabrück gecombineerd in één E-reisgids! Deze E-reisgids is hieronder GRATIS te downloaden.

De E-reisgids zorgt ervoor dat jullie geen kroeg over slaan tijdens het uitgaan in Osnabrück en elke hotspot gemakkelijk weet te vinden. Dit scheelt jullie weer veel uitzoek werkt en zo hopen wij bij te dragen aan een perfect voetbalweekend in Duitsland!

Regelen voor je reis naar Osnabrück

Het is erg handig om je in te lezen over je voetbalweekend in Duitsland. Met onze E-reisgids geven we je bijvoorbeeld tips waar je kunt uitgaan in Osnabrück. Als je overtuigd bent van een voetbalweekend naar Duitsland en je gaat je reis naar Osnabrück inplannen? Vergelijk dan wel even de hotels! Deze vergelijkingssite geeft je de beste prijzen en bespaart je een hoop geld.


GRATIS E-reisgids Osnabrück

  • Alles over VFL Osnabrück & Preussen Münster
  • Het uitgaansleven in de voetbalstad Osnabrück
    • Top 3 Pubs & Clubs
  • Vervoer binnen de stad Osnabrück
  • Voetbalticket advies voor VFL Osnabrück
  • Extra reistips voor de voetbalstad Osnabrück