Voetbaltrip naar Dortmund

Borussia Dortmund bewijst dat je voor een fantastisch voetbalweekend niet ver hoeft te reizen. Elke thuiswedstrijd reizen er weer vele Nederlanders naar de club uit Dortmund om een heerlijke voetbalwedstrijd mee te maken. Wij nemen je mee in de mogelijkheden die niet alleen de club maar ook de stad Dortmund te bieden heeft. Wij kunnen je in ieder geval verzekeren dat jij er een fantastische voetbalreis naar Dortmund van kan maken!

Borussia Dortmund

‘’Die Schwarzgelben’’ spelen al jaren in het Signal Iduna Park of hoe de supporters het noemen, het Westafalen stadion. Het indrukwekkende voetbalstadion uit Dortmund dateert uit 1974 biedt plek voor meer dan 81.000 en is daarmee het grootste stadion in Duitsland. Het indrukwekkende is, dat al deze 81.000 plekken wekelijks bijna allemaal verkocht worden. Hiermee is Borussia Dortmund de Europese club is met het hoogste toeschouwers gemiddelde. Deze statistieken zorgen ervoor dat jij als voetballiefhebber een voetbalreis naar Dortmund moet hebben meegemaakt.

Die Gelbe Wand

In elk voetbalstadion is er één tribune waar de fanatieke aanhang zich verzameld. Zelden dat zo’n tribune bestaat uit meer dan 25.000 supporters, dit kan maar één tribune zijn en dit is de beruchte ‘’Gelbe Wand’’. De tribune die als gele muur achter het doel staat ziet er niet alleen indrukwekkend uit. Het oorverdovende geluid dat er tijdens een wedstrijd van Die Gelbe Wand komt is onbeschrijfelijk. Vele mensen die voor het eerst een wedstrijd van Borussia Dortmund meemaken, weten niet wat hun overkomt. Alleen al om een glimp van Die Gelbe Wand op te vangen is een voetbalreis naar Dortmund het al meer dan waard.

De Gelbe Wand in actie tijdens een wedstrijd van Borussia Dortmund. Voor een perfecte voetbalreis naar Dortmund kun je het best op de Gelbe wand staan.
Unsplash – Gelbe Wand, Borussia Dortmund

Nadat een interviewer vroeg aan Bayern München middenvelder Bastian Schweinsteiger of hij banger was voor het indrukwekkende team of de coach van Borussia Dortmund antwoorde hij: ‘’Ik ben vooral bang voor de Gelbe Wand’’. Dit zegt meer dan genoeg toch?

‘’Ik ben vooral bang voor de Gelbe wand’’

Bastian Schweinsteiger ~ Bayern München

Uitgaan in Dortmund

Als je een echte bierfanaat bent zit je in Dortmund meer dan goed. De velen biergartens en kroegen in Dortmund zijn tot laat in de nacht geopend. Voor de echte doorzetters kun je zelfs nog een van de nachtclubs in Dortmund opzoeken, weten waar je deze kunt vinden, lees onze GRATIS E-reisgids! Deze uitgaansgelegenheden zorgen ervoor dat je voetbalreis naar Dortmund helemaal compleet is.

Het is erg handig om te weten waar je ongeveer moet zijn tijdens het uitgaan in Dortmund. Toch kun je tijdens een voetbalreis naar Dortmund ook net iets buiten de voetbalstad kijken om het nachtleven op te zoeken. Zo barst Düsseldorf van de uitgaansgelegenheden en heeft het ook nog eens een leuke voetbalclub. Sta je dus open om meerdere wedstrijden te bezoeken? Lees dan ook over onze ervaring in Düsseldorf!

In de E-reisgids van de voetbalstad Dortmund vind je overigens meer dan genoeg bezienswaardigheden, voetbalclubs en uitgaansgelegenheden om een heel voetbalweekend mee te vullen. Dus als je ervoor kiest om je gehele voetbalreis lekker in Dortmund te blijven is dit ook zeker mogelijk. Lees hieronder snel verder over onze E-reisgids en de mogelijkheden tot het boeken van een voetbalreis naar Dortmund.

Extra tijdens je voetbalreis naar Dortmund

Rondom Dortmund zijn er naast Schalke 04 nog een aantal profclubs te vinden. Veelal clubs die in lagere divisies spelen waar het bier rijkelijk vloeit en het vaak erg gezellig is. Deze clubs hebben wij op een rijtje gezet waardoor jij hun wedstrijdschema naast die van Borussia Dortmund kan leggen. Zo pak jij naast een wedstrijd van het grote Borussia Dortmund nog een gezellige pot voetbal mee en is je voetbalweekend naar Dortmund meer dan compleet.

Als je aan de tips uit de E-reisgids van voetbalstad Dortmund nog niet genoeg hebt? Wij hebben ook een uitgebreide E-reisgids voor Osnabrück & Münster geschreven. Doordat de twee steden letterlijk naast elkaar liggen en niet al te ver van Dortmund, kun je tijdens je voetbalweekend naar Dortmund ook Osnabrück & Münster meepakken.

Voetbalreis naar Borussia Dortmund

Of je nu met de auto of trein richting Dortmund reist, wat je zeker nodig hebt is een E-reisgids en wedstrijdtickets. Hieronder bieden wij een GRATIS E-reisgids voor de voetbalstad Dortmund bomvol informatie. Met de E-reisgids zorgen wij ervoor dat jij een geweldige voetbalreis naar Dortmund maakt. Om aan kaarten voor Borussia Dortmund te komen kan nog best lastig zijn. Via onze partner VoetbalticketXpert is het extreem makkelijk, maar vooral veilig om aan wedstrijdkaarten voor Borussia Dortmund te komen. Via onze andere partner Voetbalreizen.com hebben wij een keer een voetbalreis naar Dortmund geboekt, ook dit was top geregeld! Mocht jij je dus willen verzekeren van kaarten? Klik dan op de knop hieronder en zorg dat jij een voetbalwedstrijd kan bezoeken van Borussia Dortmund. Als je opzoek bent naar een volledige reis? Dan kun je beter bij Voetbalreizen.com zijn!


De cover van de gratis E-reisgids van de voetbalstad Dortmund. In de E-reisgids kun je alles vinden over een voetbalreis naar Dortmund.

GRATIS E-Reisgids Dortmund

  • Alles over Borussia Dortmund
  • Voetbalclubs rondom Dortmund
  • Het uitgaansleven in de voetbalstad Dortmund
    • Top 3 Pubs & Clubs
  • Vervoer binnen de stad Dortmund
  • Ticket advies
  • Extra reistips!

Voetbalsteden Blogs