Het maken van een voetbalreis naar Duitsland

Door ons Nederlanders is Duitsland één van de meest bezochte voetballanden op de wereld. Niet alleen door de ligging, maar ook door de aantrekkelijke Duitse voetbalcultuur! Een voetbalreis naar Duitsland is het altijd meer dan waard en wij leggen je in dit blog uit waarom. Wil jij binnenkort een voetbalreis naar Duitsland maken? Lees dan snel verder.

Duitse voetbalcultuur

Tijdens een van je voetbalreizen naar Duitsland maak je kennis met de Duitse voetbalcultuur. De stadions zijn sfeervol en voor en na de wedstrijd is altijd meer dan genoeg te doen. Vandaag nemen wij je mee in de Duitse voetbalcultuur waardoor jij weet wat er te wachten staat tijdens een voetbalreis naar Duitsland. Na vele voetbalwedstrijden in Duitsland te hebben bezocht, zijn we erachter gekomen dat de sfeer bij verschillende clubs vaak hetzelfde is. Nadeel hiervan is dat er weinig origineels en uitschieters voorbij komen. Daarentegen is de standaard hoog en kun je zelfs in de 3. Bundesliga een intense sfeer verwachten! Zo ben je in Duitsland altijd verzekerd van een wedstrijd met een goede sfeer.

Voor de wedstrijd

In Duitsland is het dood normaal om in en rondom het voetbalstadion stevig door te drinken. De vele bierkramen worden vergezeld door ordinaire braadworst tentjes waardoor je een goede bodem kan leggen voor alles wat nog komen gaat. Het klinkt stereotype maar bij vrijwel elke club staan deze bierkramen en tentjes waar Duitse delicatesse te koop zijn.

Bij Voetbalsteden.com adviseren wij vooral deze gezelligheid op te zoeken. De Duitse supporters zijn vaak erg vriendelijk tegenover Nederlandse supporters die geïnteresseerd zijn in hun voetbalclub. Dus haal een fles bier & een braadworst (Ja dit wordt vaak gewoon in flessen meegegeven) en doe alsof je er thuis hoort!

Sfeer tijdens Duitse voetbalwedstrijden

Na de kick-off van je Duitse voetbalreis staat het betreden van het voetbalstadion op de planning. Veel Duitse voetbalclubs, helemaal in lagere divisies, spelen nog in ouderwetse old-school voetbalstadions. Zo kijk je je ogen uit bij VFL Osnabrück of bij de rivaal Preussen Münster. Beide voetbalclubs raden wij enorm aan voor je voetbalreis naar Duitsland. Voor ons genoeg reden om een gratis E-Reisgids te schrijven die jullie de perfecte handvatten geven voor een voetbalreis naar Osnabrück / Münster.

Een foto vanaf de Ostkurve, hier zit de harde kern van VFL Osnabrück. Wij adviseren het sterk om een voetbalweekend naar Duitsland te plannen en zowel Münster als Osnabrück te bezoeken.
Foto: Voetbalsteden.com – Tijdens de wedstrijd VFL Osnabrück – Braunschweig vanaf de Östkurve

Voetbalreis naar Borussia dortmund

Naast bovengenoemde parels uit de lagere Duitse voetbaldivisies is er uiteraard één voetbalclub waar de sfeer magistraal te noemen is. Uiteraard hebben wij het over Borussia Dortmund die met de Gelbe Wand een ongekende sfeer kan neerzetten. Het Westafalen Stadion (Het voetbalstadion van Borussia Dortmund) is met haar 80.000 plaatsen erg indrukwekkend te noemen. Uiteraard was dit geen geheim voor jullie, als je toch meer wilt weten over een voetbalreis naar Dortmund kun je onze voetbalsteden pagina over de voetbalstad Dortmund bekijken!

Na de voetbalwedstrijd?

Na een Duitse voetbalwedstrijd kun je altijd de stad intrekken en het nachtleven verkennen. In welke Duitse voetbalsteden je hiervoor moet zijn? Wij hebben hieronder een selectie gemaakt van leuke Duitse voetbalsteden met een gaaf nachtleven:

Uiteraard kun je in een voetbalstad als Dortmund ook terecht voor een pilsje, toch is Düsseldorf wel van een heel ander niveau dan Dortmund! Je moet in Osnabrück zijn voor de authentieke sfeer en de gezellige Duitse kroegen. Welke kroegen dit precies zijn, lees je uiteraard in de Gratis E-Reisgids over Osnabrück.

Geef een reactie