Het boeken van je voetbalreis

Als liefhebber van de voetbalcultuur heb je vast wel eens een voetbsalstad bezocht. Naast het bezoeken van het lokale voetbalstadion kun je ook een voetbalwedstrijd bijwonen. Alleen, hoe zorg je voor een leuke voetbalreis? Wij bij voetbalsteden hebben al talloze voetbaltrips gemaakt en geven je daarom graag een aantal tips, voor als je een voetbalstad gaat bezoeken. Aan het eind van deze blog, weet jij exact hoe jij een voetbalreis kunt boeken!

Voetbalreis voorbereiden

Voordat je een voetbalreis gaat boeken, is het belangrijk dat je je goed inleest over de stad die je wilt bezoeken. Er zijn een aantal vragen die je jezelf wilt stellen, en waardoor je kunt beslissen of het de voetbaltrip waard is:

  • Welke clubs spelen er in (en rondom) de voetbalstad?
  • Welke stadions zijn er in de stad te vinden?
  • Welke clubs spelen een thuiswedstrijd in de periode dat jij in de voetbalstad aanwezig bent?
  • Hoe kan ik aan voetbalwedstrijdkaarten komen?
  • Wat kan ik doen in de voetbalstad?

Voordat wij een voetbalreis boeken, nemen wij eerst bovenstaande vragen door. Op basis van deze vragen kunnen wij namelijk beslissen of het de voetbaltrip waard is!

Foto: Voetbalsteden.com – Firhill Stadium, Glasgow Schotland

Welke voetbalclubs & -stadions zijn er te vinden? 

Als je een voetbalreis gaat maken, wil je elke club & stadion uit de stad bezoeken. Ga daarom van tevoren opzoek naar welke voetbalclubs er in de stad te vinden zijn. Naast het zoeken van clubs, kun je ook zoeken naar stadions. Niet in elk stadion speelt namelijk een club…

Zo heb je een Praag één van de grootste voetbalstadions in de wereld, alleen wordt deze niet bespeelt door een professionele voetbalclub. Zonde als je dit tijdens je voetbalreis mist! Doe daarom goed onderzoek voordat je de voetbalstad gaat bezoeken…

Hoe kan ik een voetbalreis boeken?

Tijdens je voetbalreis wil je maar één ding, het bezoeken van een voetbalwedstrijd en de authentieke sfeer in het stadion meemaken. Als je een voetbaltrip gaat maken, kijk dan voordat je de reis boekt, goed naar welke clubs er thuisspelen het weekend dat jij de stad bezoekt.

Hoe kom ik aan voetbalwedstrijdkaarten?

Het goed plannen van je reis is één, maar aan wedstrijdkaarten komen is twee. In kleinere voetbalsteden, of in steden waar voetbal iets minder populair is, kun je gemakkelijk aan wedstrijdkaarten komen. Let wel op, besluit je een derby te bezoeken kun je altijd verrast worden door de opkomst!

Wij bij Voetbalsteden.com adviseren eigenlijk altijd van tevoren je wedstrijdkaarten te kopen. Dit kan vaak via de site van de betreffende voetbalclub, of eventueel via een voetbalreisorganisatie. Als jij bijvoorbeeld een Premier League, Bundeliga of La Liga voetbalwedstrijd gaat bezoeken, is het vooraf regelen van wedstrijdkaarten een must…

Tijdens het bezoeken van een voetbalstad als Praag of Dublin, is de kan groter dat jij nog een voetbalticket aan de deur kan kopen, wij persoonlijk nemen dit risico bijna nooit… Het boeken van voetbalreizen en voetbaltickets kan veilig via onze partner, hieronder de link!

Het boeken van een voetbalreis, alle voetbaltickets en reistickets in de hand
Foto: Pexels.com – Het boeken van een voetbalreis

Wat kun je nog meer doen in de voetbalstad?

Naast het bezoeken van één of twee wedstrijden van 90 minuten, is er vaak nog veel meer te doen in de verschillende voetbalsteden. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van lokale pubs of andere bezienswaardigheden van de stad te verkennen. Per voetbalstad kan het enorm verschillen wat er nog meer te doen is. Om jullie een handje te helpen hebben wij voor enorm veel voetbalsteden een GRATIS E-reisgids geschreven.

In deze E-reisgidsen kun je alle informatie over de verschillende voetbalsteden lezen. Neem vooral een kijkje welke voetbalsteden wij adviseren en waar wij een complete E-voetbalreisgids voor hebben geschreven. Wij hopen jullie hiermee de voetbalreis van jullie leven te bezorgen!

Geef een reactie