Een voetbalweekend naar Düsseldorf!

Als je opzoek bent naar een voetbalweekend dicht bij huis is Düsseldorf de stad waar je moet zijn. Het voetbal bij Fortuna Düsseldorf is meer dan prima en het uitgaansleven een echte aanrader. Het nieuwbouw stadion met de gekleurde stoeltjes lijkt net op een bak met lego maar dit mag de pret niet drukken. Ondanks dat heeft de club uit Düsseldorf een trouwe aanhang die ervoor zorgt dat het stadion dat plek biedt voor meer dan 50.000 man toch redelijk gevuld is. Wacht daarom niet langer en ga op voetbalreis naar Düsseldorf!

Tuurlijk spreekt een wedstrijd op ‘’Die Gelbe Wand’’ bij Borussia Dortmund je meer aan dan een wedstrijd van Fortuna Düsseldorf. Toch moet je een voetbalweekend in Düsseldorf zeker niet onderschatten. De stad zelf heeft namelijk veel meer te bieden dan bijvoorbeeld Dortmund of Gelsenkirchen. Zo duik je na een leuke voetbalwedstrijd makkelijk Düsseldorf’s Altstadt in, waar het bier rijkelijk vloeit. De Altstadt in Düsseldorf wordt ook wel de langste bar in de wereld genoemd en wij kunnen je vertellen dat hier geen woord aan gelogen is.

Uitgaan in Düsseldorf?

De Altstadt is dus de plek waar je moet zijn. Zoals het Duiste woord het al zegt is dit het oude gedeelte van de stad Düsseldorf. Voor jongeren adviseren wij één specifieke uitgaansstraat in Düsseldorf, daar komen de meeste jonge locals en toeristen op af. Hoe deze straat heet? Dit is te lezen in onze gratis E-reisgids, deze kun je onderaan de pagina vinden!

Daarnaast adviseren we je om ‘’gewoon’’ aan te schuiven en te kijken wat de voetbalstad Düsseldorf je te bieden heeft. Doordat er in de zomer en het voorjaar de terrassen goed gevuld zijn wordt er ook veel op straat gedronken in het uitgaansgebied van Düsseldorf. Zo kun je van terras naar terras hoppen tot dat je uitkomt op de gezelligste plek.

Naarmate de uren wegtikken en je het echte nachtleven wilt gaan opzoeken zijn er genoeg clubs in de Altstadt die tot laat in de nacht doorgaan. In onze E-reisgids van Düsseldorf hebben wij de top 3 nachtclubs in Düsseldorf geselecteerd. Dit gaat je gegarandeerd een leuke nacht opleveren.

Het begin van de avond in de Altstadt van Düsseldorf. Een bezoek aan het oude gedeelte van de stad mag niet ontbreken tijdens je voetbalreis naar Düsseldorf.
Foto: Pixabay – Altstadt van Düsseldorf

Terug naar het voetbal in Düsseldorf

Nu we vooral het uitgaan in Düsseldorf en haar Altstadt hebben gepromoot, komen we nog even terug op het voetbal. Wij Nederlanders die graag voetbalreizen maken, hebben geluk. De voetbalclubs die allemaal vlak over de grens van Duitsland te vinden zijn, zijn ontelbaar. Voordat ik nu begin over Borussia Mönchen Gladbach en Borussia Dortmund neem ik je liever mee naar voetbalclubs nog dichter bij Düsseldorf.

Als je in een voetbalweekend aan een wedstrijd bij Fortuna Düsseldorf en het uitgaan in Düsseldorf niet genoeg hebt, zijn er twee clubs uit de lagere Duitse regionen die toch wel het bezoeken waard zijn tijdens je voetbalreis naar Düsseldorf. Wij adviseren om hun speelschema’s goed naast die van Fortuna Düsseldorf te leggen en er zo een fantastisch voetbalweekend van te maken. De twee clubs waar ik het over heb zijn KFC Uerdingen en Wuppertaler SV. In de E-reisgids lees je alles over deze twee Duitse clubs!

Graffiti in de voetbalstad Düsseldorf. De voetbalclub die je moet bezoeken tijdens je voetbalreis naar Düsseldorf.
Foto: Pixabay – Graffiti van Fortuna Düsseldorf

Voetbalweekend naar Düsseldorf in het kort

In Düsseldorf en omgeving hoef je je zeker geen weekend te vervelen. De levendige stad en de meerdere voetbalclubs zijn genoeg om een weekend in Düsseldorf vol te maken. Wij adviseren om de wedstrijdschema’s goed naast elkaar te leggen en gewoon een fantastische planning te maken! Mocht je meer opzoek zijn naar Bundesliga voetbal en de kleinere clubs overslaan? Deze voetbalreis naar Düsseldorf is perfect te combineren met de grotere clubs uit de omgeving waaronder Borussia Dortmund en de kleinere voetbalclubs rondom de voetbalstad Dortmund.

In onze E-reisgids vertellen we je alles over de mogelijkheden in en rond Düsseldorf en hoe je makkelijk van Düsseldorf in de kleinere steden Uerdingen (Krefeld) en Wuppertaler komt. Ook staat perfect beschreven welke clubs en bars jij kunt bezoeken in de Altstadt van Düsseldorf en geven we je nog wat extra reistips mee!

Voetbalreis naar Düsseldorf

Düsseldorf is uitstekend te doen met de auto. Toch is het wel handig om voor je voetbalreis alvast je kaarten voor Fortuna Düsseldorf en overnachting in Düsseldorf te regelen. Tijdens onze voetbalreis naar Düsseldorf hebben we gebruik gemaakt van Equipovoetbalreizen. Hun kunnen naast volledig georganiseerde voetbalreizen ook kaarten voor Fortuna Düsseldorf regelen. Wedstrijdkaarten zijn hier te vinden, zo ga je goed voorbereid op voetbalreis!

Als je opzoek bent naar een overnachting adviseren wij ALTIJD de prijzen van hotels goed te vergelijken. Via onze partner kan dit, de reden hiervoor? Dit kan je gewoon een hoop geld besparen tijdens je voetbalreis. Wij hebben hier een link ingevoegd waar je prijzen voor hotels in Düsseldorf kunt vergelijken.

Ben je overtuigd van een voetbalreis naar Düsseldorf?! Bekijk het aanbod hieronder en download onze GRATIS E-reisgids!


GRATIS E-reisgids Düsseldorf

  • Alles over Fortuna Düsseldorf
  • Voetbalclubs in en rondom Düsseldorf
  • Het uitgaansleven in de voetbalstad Düsseldorf
    • Top 3 Pubs & Clubs
  • Vervoer binnen de stad Düsseldorf
  • Voetbalticket advies voor Düsseldorf
  • Extra reistips voor de voetbalstad Düsseldorf