Voetbal stedentrip naar Warschau!

Als je een liefhebber bent van sfeer en passie is Warschau een plek die je bezocht moet hebben. Iedereen kent de filmpjes van het Poolse Legia Warschau waar de aanhangers met hun indrukwekkende sfeeracties de voetbalwereld keer op keer weer weten te verbazen. Toch is er veel meer te zien in de voetbalstad Warschau dan alleen het beruchte Legia. Lees snel verder en kom erachter waarom jij een voetbalreis naar Warschau moet maken!

Voetbalclubs in Warschau

Naast het grote Legia kent de stad nog een profclub, KS Polonia Warschau. De ooit kampioen van Polen speelt in een prachtig stadion nabij het oude centrum van Warschau. Het Stadion Polonii biedt plek voor zo’n 7.000 toeschouwers en is daarmee een stuk kleiner dan Wosjka Polskiego stadion van Legia waar bijna 32.000 toeschouwers in kunnen.

Toch is het kleine Stadion Polonii zeker de moeite waard om te bezoeken. Het karakteristieke stadion heeft zo zijn Oostblok charme en is een echte aanrader voor je voetbal stedentrip naar Warschau.

Vanuit een naastgelegen park kun je dicht op het veld komen van het Stadion Polonii in Warschau. De bespeler KS Polonia speelt hier zijn thuiswedstrijden en de robuuste uitstraling past bij het Poolse straatbeeld.
Foto: Voetbalsteden.nl – Stadion Polonii, thuishaven van KS Polonia Warschau

Stadions in de voetbalstad Warschau

Naast het stadion van KS Polonia Warschau heb je uiteraard het stadion van Legia. Het Stadion Wosjka Polskiego kent een rijke geschiedenis en dit heeft net als de club alles te maken met het Poolse leger. Legia Warschau is opgericht door de Poolse Legioenen en de naam van het stadion betekend dan ook letterlijk ”Poolse Leger”. Rond 2010 zijn er veel vernieuwingen gedaan in en rondom het stadion, hierdoor voelt de omgeving een stuk gemoedelijker en veiliger aan. Het blijft spijtig dat de authenticiteit en het karakter van het stadion hiermee verloren is gegaan. Dit neemt overigens niks weg van de sfeer die de fans elke wedstrijd weer weten te creëren in het Wosjka Polskiego.

Nationaal stadion Warschau

Warschau kent twee voetbalclubs met eerder genoemde stadions. Maar er is dus ook een nationaal stadion te vinden in de voetbalstad Warschau. Het zeer moderne stadion kent naast het Poolse nationale team geen bespeler maar toch het bezoeken waard. Het stadion ligt aan de andere kant van de rivier en is verhoogd. Vanaf het centrum is het stadion erg goed te zien en ziet er indrukwekkend uit. Op het moment dat je bij het nationale stadion staat en terugkijkt op het centrum, heeft dit uiteraard ook een zelfde indrukwekkend effect. Hieronder een afbeelding waar het nationaal stadion in Warschau, met op de voorgrond de bekendste brug van Warschau: ”?wi?tokrzyski Bridge” goed te zien is vanuit het centrum.

Het indrukwekkende nationale stadion in Warschau die door de verhoging goed te zien is vanuit de voetbalstad.
Foto: Pixabay – Nationaal Stadion, het stadion gezien vanuit de stad

Legia Warschau, dé voetbalclub uit Warschau

Fans van Legia Warschau staan bekend als ”Zyleta” wat in het Nederlands ”Het scheermes” betekend. De harde kern van Legia heeft banden met die van Ado Den Haag en je moet dus niet gek opkijken als je bij het bezoeken van een wedstrijd een Den Haag vlag tegenkomt. We adviseren om of op de lange zijde of de korte zijde tegenover de harde kern te gaan zitten. Je zit hier veelal tussen de ”normale supporters”, denk aan gezinnen, vriendengroepen en andere mensen die net als jij opzoek zijn naar een gezellige pot voetbal. Vanuit deze vakken heb je ook het beste zicht op wat voor sfeeracties er vanuit de harde kern van Legia Warschau komt.

Kaarten krijgen is over het algemeen geen probleem bij Legia Warschau. Dit uiteraard met uitzondering van derby’s en Europese wedstrijden. Handig om te weten!: Je moet jezelf identificeren bij het aanschaffen van een kaartje. Dit kan gewoon bij het loket in het stadion waar je op het vertoon van je ID-kaart en een korte check een wedstrijdtickets voor Legia Warschau kan aanschaffen.

Voetbal stedentrip naar Warschau gevaarlijk?

Veel mensen komen toch om een van de meest beruchtste clubs op de wereld te bezoeken. Er gaan verhalen rond dat Warschau en alles rondom de club Legia erg gevaarlijk is. Uit ervaring kunnen we meegeven dat dit erg meevalt, de sfeer is erg gemoedelijk en zolang je ”normaal doet” hoef je je nergens druk om te maken. Dit geld voor het uitgaansleven in Warschau maar ook tijdens een wedstrijd van Legia Warschau.

Het grote verschil waar veel Nederlanders zich in vergissen is dat mensen in Polen minder emotie tonen, dit zit in hun cultuur. Het vriendelijk lachen of begroeten zoals wij dit in Nederland kennen is Polen niet gebruikelijk. Op ons kan dit overkomen dat we niet welkom zijn, hier hoef je je niet druk om te maken, dit is niet het geval. Mede door deze reden wordt de voetbalstad Belgrado ook als ”gevaarlijk gezien”. Lijkt een voetbalreis je naar Belgrado ook interessant? Hier lees je er meer over!

Uitgaan in Warschau

Het nachtleven in Polen is erg levendig en de stugge boos kijkende Polen die je overdag tegenkomt worden s’nachts na een paar drankjes verrassend gezellig. Naast wat stipclubs waar je beter niet naartoe kunt gaan, zijn er veel gezellige kroegen en clubs waar je tot laat in de nacht terecht kunt. Zoals je van ons gewend bent hebben wij weer een E-reisgids gemaakt die je gratis kunt downloaden. In deze E-reisgids behandelen wij de beste nachtclubs en uitgaansgelegenheden in Warschau. Hierdoor weet jij precies waar je moet zijn tijdens het uitgaan in Warschau.

Door onze voetbalreis naar Warschau weten wij precies waar je terecht kunt voor een geweldige avond uit, perfect te combineren met een wedstrijd van Legia Warschau of misschien zelfs KS Polonia Warschau!

Oost-Europese voetbalsteden

Voetbalsteden uit Oost-Europa worden vaak overgeslagen of niet eens aan gedacht tijdens het plannen en boeken van een voetbalreis. Vaak wordt er snel een voetbalreis geboekt naar Europese steden waar grootmachten vandaan komen. Denk hierbij aan Manchester, Londen maar ook Glasgow.

De zojuist benoemde voetbalsteden kunnen je een fantastische voetbalreis bezorgen. Toch zijn de voetbalsteden uit Oost-Europa wat meer naar achteren geschoven, aan ons om deze wat meer uit te lichten. Zeg nou zelf, we hebben net van alles over de voetbalstad Warschau verteld. Heb je nu niet enorm zin om een voetbalweekend naar Warschau te boeken?

Naast Warschau zijn er nog twee voetbalsteden uit Oost-Europa die qua sfeer en passie ver vooruit lopen op de meeste grotere voetbalsteden. Het robuuste zit er hier nog volop aan. Zo kun je bijvoorbeeld naar Belgrado en ook Praag is een fantastische bestemming voor je voetbalreis. Waar wacht je nog op? Lees je in over de verschillende Oost-Europese voetbalsteden en boek een voetbalweekend naar Oost-Europa!

Haal alles uit je voetbal stedentrip naar Warschau!

De grote vraag is nu natuurlijk hoe jij alles uit je stedentrip naar Warschau haalt? Na Warschau zelf ervaren te hebben en de stad grondig hebben onderzocht hebben wij een GRATIS E-reisgids geschreven. Zoals je van ons gewend bent kun je deze E-reisgids gewoon downloaden. Hiermee kun je je voetbalreis naar Warschau goed voorbereiden maar ook tijdens je voetbalreis als gids gebruiken.

In de zorgvuldig samengestelde E-reisgids hebben wij exacte locaties van kroegen, clubs en stadions in Warschau. We bespreken uiteraard ook het beste vervoer in Warschau.

Mocht je na het lezen van de E-reisgids of dit artikel een voetbalreis naar Warschau willen maken? Dan hebben wij nog wel wat tips! Naast dat we in de E-reisgids uitleggen hoe je aan kaarten voor Legia Warschau kan komen is het toch wel prettig als jij dit allemaal voor je voetbalreis naar Warschau alvast kunt regelen. We zijn onder andere een aantal keer met Equipovoetbalreizen op pad geweest. Equipovoetbalreizen kan zowel je vlucht als verblijf in Warschau regelen en wedstrijdkaarten voor Legia Warschau.

Voetbalreis naar Warschau

Als je dus een compleet verzorgde voetbalreis naar Warschau wilt boeken kun je het best op de site van Equipovoetbalreizen kijken. Als je zelf het een en ander wilt regelen zoals een verblijf? Wij raden het sterk aan om je verblijf te vergelijken op de volgende vergelijkingssite. Hun vergelijken meerdere aanbieders van dezelfde hotels. Hierdoor krijg jij simpelweg de beste prijs voor je hotel in Warschau. Wij hebben hierdoor wel eens €19,- per persoon, per nacht bespaard! Dat zijn toch weer een aantal Poolse ”Piwo’s” (Bier).

Als wij je een advies mogen geven voor je voetbalreis naar Warschau? Boek de volledige voetbalreis via Equipo. Dit is helemaal aan te raden als je een derby of belangrijke voetbalwedstrijd van Legia Warschau wilt bezoeken. De zekerheid dat je wedstrijdkaarten al op zak hebt zorgt voor minder gedoe en stress tijdens je voetbalreis naar Warschau.


GRATIS E-reisgids Warschau

  • Alles over Legia Warschau
  • Voetbalclubs in Warschau
  • Het uitgaansleven in de voetbalstad Warschau
    • Top 3 Pubs & Clubs
  • Vervoer binnen de stad Warschau
  • Voetbalticket advies voor Warschau
  • Extra reistips voor de voetbalstad Warschau