Glasgow Rangers is een van de meest gevestigde en succesvolle voetbalclubs in Schotland, met een lange traditie van trots en prestaties. In ons artikel leert u alles wat u moet weten voor uw voetbalreis naar Glasgow. U zult een onvergetelijke ervaring hebben tijdens uw bezoek aan de Glasgow Rangers.

Ibrox stadium Glasgow

Ontstaan

De Glasgow Rangers zijn een van de oudste voetbalclubs in het Verenigd Koninkrijk en hebben een lange geschiedenis van successen. De Glasgow Rangers werd opgericht in 1872 door vier vrienden die een amateurclub wilden oprichten. De club werd opgericht in het kleine stadje Govan, nabij Glasgow. Toen de club in 1873 lid werd van de Schotse Football League, begonnen ze hun reis naar succes. In de loop der jaren groeide de populariteit van de Rangers, met een lange lijst van successen, waaronder het winnen van 54 Schotse liga-titels en 33 Schotse bekers. In 1967 wonnen ze hun eerste Europese beker, en sindsdien hebben ze meerdere Europese titels gewonnen.

Faillissement

In de jaren negentig waren er financiële problemen bij de Rangers, waardoor ze failliet gingen in 2012. Na het faillissement werd de club opnieuw opgericht en kreeg de naam Glasgow Rangers Football Club. De club heeft verschillende bittere jaren meegemaakt, maar ze hebben hun weg terug naar de top gevonden. In 2015 werd de club kampioen van de Schotse Championship en speelt nu weer in de Schotse Premiership. De club nog steeds een van de meest geliefde/gehate voetbalclubs in Schotland.

Derby tegen Celtic

De rivaliteit tussen de Glasgow Rangers en de Celtic FC is meer dan een eeuw oud. De twee clubs zijn altijd concurrenten geweest sinds hun oprichting in de 19e eeuw. De rivaliteit wordt versterkt door de religieuze en culturele verschillen tussen de clubs; de Rangers hebben een protestantse achtergrond, terwijl de Celtic FC een katholieke achtergrond heeft. De rivaliteit tussen de twee clubs is zo sterk dat de supporters elkaar nooit ontmoeten voor, tijdens of na de wedstrijd.

Wil je nou meer weten over de derby en de stad Glasgow? Lees nu ons volledige artikel over een reis naar voetbalstad Glasgow!

Clubs en Bars

Glasgow is bekend om zijn bruisende nachtleven, met vele verschillende bars en clubs die de straten bevolken. Er zijn verschillende gebieden in de stad die een bezoek waard zijn, waaronder de uitgaansstraat Sauchiehall Street. Hier vindt u een grote selectie van bars en clubs, waaronder enkele van de meest bekende nachtclubs van Glasgow. Of u nu op zoek bent naar een lounge-bar, een cocktailbar of een club, iedereen zal zich thuis voelen in de drukke straten van Sauchiehall Street.

Ben je nou opzoek naar specifieke Rangers bars? Hieronder een lijst met verschillende bars waar veel Glasgow Rangers op af komen voor de wedstrijd.

  • The Louden Tavern: Ibrox Stadium
  • Bristol Bar Glasgow
  • Oswald’s bar

Dit zijn alle drie Glasgow Rangers kroegen, ga hier dan ook zeker niet heen met je Celtic sjaal of shirt. Dit zal hoogstwaarschijnlijk niet getolereerd worden.

Prijzen in de stad

Glasgow is een relatief goedkope stad als je de prijzen vergelijkt met andere Europese steden. Een pint bier kost gemiddeld ongeveer £ 3,50, wat neerkomt op ongeveer € 4. Een typisch Schots gerecht zoals haggis (gevulde schapenmaag) kost ongeveer £ 5, wat neerkomt op ongeveer € 6. Voor een maaltijd in een restaurant moet je rekenen op ongeveer £ 15-£ 20, wat neerkomt op ongeveer € 18- € 24(zonder het bier natuurlijk). In het algemeen is Glasgow een relatief goedkope stad, waar bezoekers veel kunnen zien en doen zonder dat het te veel kost.

Wil je nou lezen over onze Schotse voetbaltrip? Lees dan hier ons tripverslag over Motherwell FC – Ross County!