Het complete voetbalweekend in Praag!

We hoeven je niet te vertellen dat Praag een populaire bestemming is onder de stedentrippers. Met een bezoek aan Slavia Praag en Sparta Praag kun je je stedentrip omvormen tot een perfecte voetbalreis naar Praag. Maar wat nou als ik je vertelde dat de stad veel meer stadions en voetbalclubs kent? En dan hebben we het nog geen eens gehad over het uitgaansleven in Praag. Kortom, er valt genoeg te beleven in de voetbalstad Praag en wij gaan je vertellen hoe jij alles uit je voetbalweekend in Praag kunt halen!

Voetbalreis naar Praag, een echte voetbalstad!

Laten we beginnen met de clubs die er echt toe doen: Slavia Praag & Sparta Praag. Beide clubs spelen regelmatig Europees voetbal  en doen al jaren bovenin mee in de Tsjechische hoogste voetbaldivisie. Geen wonder dat dit dan ook direct de meest bekendste en meest bezochte clubs uit de voetbalstad Praag zijn.

Foto: Unsplash – Voetbalreis naar Praag

Sparta Praag

Sparta Praag is de meest succesvolle club van het land en regeert al jaren in de hoogste voetbaldivisie van Tsjechie. De club speelt al sinds 1933 in het Letná-stadion (tegenwoordig Generali Arena) en biedt plaats voor bijna 21.000 supporters. Het gemoderniseerde stadion is leuk om te bezoeken en een must om een wedstrijd te bezoeken tijdens je voetbalreis naar Praag.

Slavia Praag

De oudste voetbalclub van het land en daarmee dus ook van de stad Praag is Slavia Praag. De grootmacht kende jaren problemen met hun thuishaven, Stadion Eden. In de jaren ’50 werd besloten dat het oude Stadion Eden plaats moest maken voor een nieuw stadion. Door het communisme werd de sloop uitgesteld tot 1990 en uiteindelijk zelfs geannuleerd. Er bleven plannen voor een nieuw stadion  en deze onduidelijkheden hadden er al voor gezorgd dat Slavia Praag tweemaal tijdelijk verhuisd was.  De club speelde al in het Dolicek stadion van stadsgenoot Bohemians Praag en in het Stadion Evzena Rosickeho. In 2000 verhuisde Slavia Praag nogmaals naar het laatst benoemde stadion toen werd besloten dat het Stadion Eden niet meer bespeeld mocht worden vanuit een veiligheidsoogpunt. Dit betekende dat de nieuwbouw moest beginnen.

Het verhuizen was uiteraard tot ongenoegen van de Slavia supporters, ze moesten dus weer tijdelijk terug naar het Evzena Rosickeho. Een voetbalstadion in Praag gelegen aan de andere kant van de stad. In 2008 eindigde de hell voor Slavia Praag, toen het vernieuwde Stadion Eden eindelijk geopend werd. Het vernieuwde Stadion Eden biedt tegenwoordig plaats voor 21.000 supporters en is net als Sparta Praag zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je voetbalweekend in Praag!

Fc Bohemians 1905 Praag en Dukla Praag

Dat het bij Slavia en Sparta nog niet ophield waren jullie van op de hoogte. De twee andere clubs die de stad kent moeten ook zeker op je lijstje staan tijdens het voetbalweekend naar Praag. We beginnen met FC Bohemians 1905 Praag. Ze spelen hun thuiswedstrijden in het eerder genoemde Dolicek Stadion dat ook een tijdje onderdak heeft geboden aan Slavia. Wegens een tour door Australië in de beginjaren van de club en niemand de originele naam ‘’AFK Vrsovice’’ (Dit is de buurt waar de club ligt) kon uitspreken speelde ze verder onder de naam Bohemians. Deze naam hebben ze na terugkomst aangehouden!

Dukla Praag heeft tegenover Bohemians een rijkere historie. In de tijd van Tsjecho-Slowakije was de club die is opgericht door het leger een van de meest succesvolle van het land. In de topjaren werd er een stadion gebouwd dat plek biedt voor 28.000 supporters dat nog steeds bespeeld wordt door Dukla Praag. Het Na Julisce is vernoemd naar een nederzetting en is eigendom van de Tsjechische staat. Wat uiteraard weer te maken heeft met de oorsprong van de club, het leger.

Genoeg over voetbal, uitgaan in Praag!

De uitgebreide tekst hierboven bewijst wel dat Praag niet zomaar een voetbalstad is. Je hebt als voetballiefhebber meer dan genoeg stadions en met een eventuele goede planning meer dan genoeg wedstrijden te bezoeken tijdens je voetbalweekend in Praag! Net als de voetbalstad Belgrado staat de voetbalstad bekend om het uitgaansleven.

We snappen dat jullie niet alleen voor het voetbal komen en jullie ook wel benieuwd zijn naar het uitgaansleven in Praag. We hoeven je niet te vertellen dat de stad een populaire toeristische bestemming is en veel mensen afreizen voor een stedentrip naar Praag. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat je goed kunt uitgaan!

Praag staat bekend om de vele kroegen die hun eigen gebrouwen bier van de tap schenken. Praag wordt door sommige ook wel tot bierstad van Europa gekroond. Na wat kroegen te hebben bezocht hebben wij in onze gratis E-reisgids een hele lijst met clubs die je kunt bezoeken. Ook geven je graag voetbalreis advies voor de stad Praag, lees hieronder verder.

Oost-Europese voetbalsteden

Vaak worden voetbalsteden uit Oost-Europa overgeslagen of niet eens aan gedacht tijdens het plannen en boeken van je voetbalreis. Vaak wordt er snel gekeken naar voetbalsteden waar Europese grootmachten vandaan komen. Denk hierbij aan Dortmund, Liverpool maar ook Glasgow.

We kunnen niet ontkennen dat zojuist benoemde voetbalsteden je een fantastische voetbalreis gaan bezoeken. Toch willen we de voetbalsteden uit Oost-Europa wat meer naar de voorgrond brengen. Want zeg nou zelf, we hebben net van alles over de voetbalstad Praag verteld. Heb je nu niet enorm zin om een voetbalreis naar Praag te maken?

Naast Praag heb je nog twee voetbalsteden uit Oost-Europa die qua sfeer en passie ver vooruit lopen op de meeste grotere voetbalsteden. Het robuuste zit er hier nog volop aan. Zo kun je bijvoorbeeld naar Belgrado en ook Warschau is een fantastische bestemming voor je voetbalreis. Waar wacht je nog op? Lees je in over de verschillende Oost-Europese voetbalsteden en boek een voetbalweekend naar Oost-Europa!

Voetbalreis naar Praag

Tijdens een voetbalreis naar Praag mag een wedstrijd bij Slavia Praag en Sparta Praag niet ontbreken. Wij raden het zelfs sterk aan om de Praag Derby te bezoeken. Met een beetje planning kun je naast deze top wedstrijd in Tsjechië ook nog een voetbalwedstrijd van een andere club uit Praag bijwonen.

Wedstrijdkaarten voor Slavia Praag, volledige voetbalreizen naar Praag en de Praag Derby adviseren wij Equipo Voetbalreizen. Voor voetbaltickets van Sparta Praag, volledige voetbalreizen naar Praag en de Praag derby kun je ook terecht bij Voetbalreizen.com. Wij hebben aan beide voetbalreis organisaties een zeer goede ervaring over gehouden. Van het regelen van alleen wedstrijdkaarten voor Slavia & Sparta Praag tot het voorzien van een volledige voetbalreis kun je bij beide partners terecht!

GRATIS E-reisgids Praag

  • Alles over Slavia & Sparta Praag
  • Meer voetbalclubs in Praag!
  • Het uitgaansleven in de voetbalstad Praag
    • Top 3 Pubs & Clubs
  • Vervoer binnen de stad Praag
  • Voetbalticket advies voor Praag
  • Extra reistips voor de voetbalstad Praag!