Voetbalreis naar Belgrado, beruchtste van Europa

De voetbalstad Belgrado is de thuishaven van de meest beladen derby op de wereld, de ‘’Eternal Derby’’ (Eeuwige Derby). De stadsderby in Belgrado gaat tussen de twee clubs, Partizan Belgrado en Rode Ster Belgrado. Beide clubs hebben een erg fanatieke aanhang en als liefhebber van voetbalcultuur moet je deze wedstrijd een keer hebben meegemaakt. Voor het ultieme voetbalweekend kun je dan ook maar in één voetbalstad eindigen en dat is Belgrado. Maak jij binnenkort een voetbalreis naar Belgrado?

Voetbalclubs in Belgrado

Zoals je al kunt raden gaat het maar om twee voetbalclubs in Belgrado (en eigenlijk heel Servië). Dit zijn namelijk Rode Ster Belgrado & Partizan Belgrado. De twee voetbalclubs zijn niet alleen in Servië maar in het gehele voormalige Joegoslavië populair. Deze beladen derby gaat dus veel verder dan alleen de stad Belgrado. Tijdens het plannen van een voetbalreis naar Belgrado, moet jij er dus voor zorgen dat de Eternal Derby op de planning staat.

Rode Ster Belgrado (Crvena Zvezda)

Crvena Zvezda betekend letterlijk Rode Ster en is na de oorlog in 1945 opgericht. De club is de meest populaire van het land Servië en wegens het vroegere Joegoslavië zelfs ver daarbuiten. De fanatieke aanhang van Rode Ster Belgrado heet Delije wat letterlijk vertaald kan worden naar helden of dapperen. De thuisbasis van Rode Ster is het Rajko Mitic Stadion maar zoals vele het noemen het ‘’Marakana’’. Vernoemd naar het legendarische Braziliaanse Marakana stadion. Dit wegens de enorme capaciteit die het vroeger had (110.000 toeschouwers). Zoals bij vele stadions is deze capaciteit wegens veiligheidsredenen teruggeschroefd waardoor het Marakana nu plek biedt voor bijna 55.000 supporters.

Aan de Noordzijde zit de Delije van Rode Ster Belgrado. We kunnen je nu al vertellen dat dit een van de meest fanatieke supportersgroepen is die je ooit hebt gezien. Mocht je tijdens je voetbalreis naar Belgrado een Eternal Derby kunnen bijwonen, je weet niet wat je meemaakt.

Tribunes van het Rajko Mitic Stadion, thuishaven een Rode Ster Belgrado. Tijdens je voetbalreis naar Belgrado moet je deze wedstrijd hebben meegemaakt!
Foto: Unsplash – Rajko Mitic Stadion, Rode Ster Belgrado

Partizan Belgrado

Net als Rode Ster Belgrado is Partizan na de oorlog in 1945 opgericht. Het Partizan Stadion is al sinds 1951 hun thuishaven en moest zelfs een aantal jaren gedeeld worden met de aartsrivaal Rode Ster Belgrado. Het Partizan Stadion dat plaats biedt voor bijna 30.000 supporters is zeer indrukwekkend en een echt ‘’oostblok-stadion’’.

De supporters van Partizan Belgrado worden Grobari genoemd. De supporters groep is ontstaan in de jaren ’70 en betekend letterlijk: ‘’Grafgravers’’. Dit is uiteraard niet voor niks en zijn in Europa net zo berucht als de Delije van Rode Ster Belgrado. Ook voor de Grobari geldt dat ze elke wedstrijd, en helemaal tijdens een Eternal Derby, voor een prachtige sfeer zorgen. Aan de hand van gezang, spandoeken en vuurwerk creëren de twee aartsrivalen elke Eternal Derby weer een angstaanjagende sfeer.

De Grobari, fans van Partizan Belgrado, tijdens een voetbalwedstrijd. Een bezoek aan het Partizan Stadion tijdens je voetbalreis naar Belgrado mag niet ontbreken.
Foto: FreeImages.com – Grobari, Partizan Belgrado

Voetbalreis naar Belgrado: De Eternal Derby!

Wij durven te zeggen dat de Eternal Derby een van de meest beladen voetbalderby’s op de wereld is. De stadsderby is namelijk meer dan een beladen wedstrijd die de stad in zijn greep houdt. Door het eerdere Joegoslavië hebben beide voetbalclubs, zoals eerder benoemd, een enorme aanhang. Dit zorgt ervoor dat tijdens een ”derbyday” alle vroegere Joegoslavische landen in het teken staat van deze derby.

De passie die door beide supporters groepen gecreëerd wordt is onvoorstelbaar. Oorverdovend gezang, vele spandoeken en vuurwerkshows zijn allemaal gegarandeerd tijdens een voetbalreis naar Belgrado. Als echt voetballiefhebber is het onbeschrijfelijk wat je tijdens een Eternal Derby in het stadion meemaakt en wij kunnen het iedereen aanraden.

Uitgaan in Belgrado

Belgrado is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt voor een gezellige stedentrip. Als we het hebben over een voetbal stedentrip is Belgrado misschien wel één van de beste keuzes. Naast dat de voetbalreis naar Belgrado het al meer dan waard is door de Eternal Derby, heeft de stad nog veel meer te bieden. Belgrado is één van de grootste uitgaanssteden van Europa, uitgaan in Belgrado is dus een echte aanrader!

Geen nacht in Belgrado gaat voorbij zonder een feest. Het is 7 dagen per week mogelijk om een nachtclub in Belgrado te bezoeken en je hebt meer dan genoeg keus. In de zomerperiode wordt er veel op boten gefeest, maar in de koudere maanden worden toch vaak de ondergrondse nachtclubs in Belgrado geopend. Je moet niet vergeten dat de cultuur in Servie heel anders is dan wij die in West-europa gewend zijn. Het laatste wat je wilt is ruzie met een Grobari of een Delije. Wij adviseren dan ook om even onze gratis E-reisgids te downloaden die ervoor zorgt dat jij goed voorbereid het uitgaansleven van Belgrado kan ontdekken.

Zoals je van ons gewend bent geven wij ook weer de exacte locaties van hotspots waar je geweest moet zijn tijdens je voetbalreis naar Belgrado!

Oost-Europese voetbalsteden

Oost-Europa wordt vaak niet eens aan gedacht tijdens het boeken van een voetbalreis. Er wordt snel een voetbalreis geboekt naar Europese steden waar grootmachten vandaan komen. Dit is meest voor de hand liggen, en de ”veiligste” optie. Niks is minder waar, Oost-Europa heeft qua (voetbal)cultuur vaak vele malen meer te bieden. We kunnen dan ook wel stellen dat een voetbalreis naar Oost-Europa heel wat anders is dan een voetbalreis naar bijvoorbeeld Dublin, Londen of Düsseldorf.

De zojuist benoemde voetbalsteden kunnen je een fantastische voetbalreis bezorgen, begrijp ons niet verkeerd! Toch zijn de voetbalsteden uit Oost-Europa wat meer naar achteren geschoven, aan ons om deze wat meer uit te lichten. Zeg nou zelf, we hebben net van alles over de voetbalstad Belgrado verteld. Heb je nu niet enorm zin om een voetbalweekend naar Belgrado te boeken?

Naast Belgrado zijn er nog twee voetbalsteden uit Oost-Europa die qua sfeer en passie ver vooruit lopen op de meeste grotere voetbalsteden uit andere delen van Europa. Zo kun je bijvoorbeeld naar Warschau en ook Praag is een fantastische bestemming voor je voetbalreis. Waar wacht je nog op? Lees je in over de verschillende Oost-Europese voetbalsteden en boek een voetbalweekend naar Oost-Europa!

Voetbalreis naar Belgrado boeken

Het belangrijkste en meestal ook de moeilijkste opgave is het regelen van wedstrijdkaarten voor de Belgrado Derby. Daarnaast moet de voetbalreis zoals je hotel in en vlucht naar Belgrado goed geregeld zijn en aansluiten op de Eternal Derby. Dit plannen kan nog redelijk tijdrovend en zelfs lastig of frustrerend zijn. Wij hebben meerdere malen een volledige voetbalreis naar Belgrado geboekt via onze partner Voetbalreizen.com!

Bij Voetbalreizen.com kun je alle kanten op. Ze zijn zowel je bereid alleen te voorzien van bijvoorbeeld wedstrijdtickets en Hotel in Belgrado. Zo kun je zelf een vlucht boeken naar Belgrado. Ook biedt Voetbalreizen.com volledige voetbalreizen naar Belgrado en ben je volledig ontzorgt. Het enige waar jij je dan nog druk over hoeft te maken is of jij je koffer wel volledig hebt ingepakt…

Door hieronder op de knop te drukken ga je naar de site van onze partner waar jij inzicht krijgt in de beschikbare voetbalreizen naar Belgrado. Voor vragen kun je makkelijk contact met Voetbalreizen.com opnemen, zelfs gepersonaliseerde voetbalreizen zijn mogelijk!

GRATIS E-reisgids Belgrado

  • Alles over Partizan & Rode Ster Belgrado
  • Voetbalstadions in & rondom Belgrado
  • Het uitgaansleven in de stad Belgrado
    • Top 3 Pubs & Clubs
  • Vervoer binnen de stad Belgrado
  • Voetbalticket advies voor Belgrado
  • Extra reistips voor de voetbalstad Belgrado!