De beste voetbalboeken om de voetballoze tijd door te komen

Veel voetballiefhebbers vragen zich af: ”Wanneer er weer voetbal wordt gespeeld met publiek?” En dan bedoelen we geen halve stadions. Gewoon weer naar een uitverkocht voetbalstadion om de echte sfeer van ons geliefde spel weer te beleven. Helaas ziet het er op dit moment niet naar uit dat we op de korte termijn weer in uitverkochte voetbalstadions kunnen bezoeken. Daarom hebben wij drie voetbalboeken geselecteerd waarmee jij deze voetballoze tijd kunt doorkomen! We merken dat veel lezers opzoek zijn naar de beste voetbalboeken om deze tijd door te komen.

De komende tijd komen we met een aantal tips. Want hoe kom jij deze tijd door zonder voetbalwedstrijden te bezoeken? Laatst spraken we al over het maken van een goedkope voetbalreis. Door onze route te volgen en verschillende bijzondere stadions te bezoeken krijg je toch weer dat voetbalreis gevoel. Vandaag gooien we het over een hele andere boeg. Wij hebben drie van de beste voetbalboeken geselecteerd en uitgelicht!

Beste voetbalboeken kopen

Tijdens het maken van een (voetbal)reis of op voetballoze zondagen, is het heerlijk om een aantal voetbalboeken te lezen. Nu we meer dan genoeg vrije tijd hebben, kun je je inlezen over verschillende voetbalclubs, voetbalsteden of zelfs over gehele voetbalreizen.

Wij bij Voetbalsteden.com hebben al heel wat voetbalboeken versleten, maar hebben onlangs twee boeken gelezen die wij een echte aanrader vinden. Ze komen van één schrijver en lichten deze voetbalboeken graag even uit! Wij vinden dit twee van de beste voetbalboeken die we hebben gelezen!

Welke drie voetbalboeken?

Voetbalstad Berlijn – Joris van der Wier

Één van de leukste en meest informatieve voetbalboeken die wij hebben gelezen is Voetbalstad Berlijn. Het voetbalboek verrast je al met de titel, Berlijn een voetbalstad? De grootste voetbalclubs uit de stad Berlijn zijn op dit moment Hertha BSC en Union Berlin.

Beide voetbalclubs die jaren niet meetelde op het hoogste niveau. Veel mensen verklaarde de schrijver, Joris van der Wier, voor gek dat hij uitgerekend Berlijn koos, om een voetbalboek over te schrijven. Berlijn is op het eerste oog namelijk helemaal geen voetbalstad.

Berlijn kent veel inwoners die weinig tot niks met de stad of überhaupt met voetbal te maken hebben. De meeste mensen komen in Berlijn wonen voor hun werk en komen van origine niet uit de stad zelf. Mensen die naar Berlijn verhuizen zijn of niet geïnteresseerd in voetbal of hebben al een favoriete voetbalclub uit de omgeving waar ze vandaan komen. Het leek veel mensen dus een lastige stad om een voetbalboek over te schrijven.

Toch wist de schrijver er een van de leukste voetbalboeken van te maken die wij hebben gelezen. In het voetbalboek maakt Joris van der Wier goed gebruik van korte verhalen over verschillende voetbalclubs. Dit maakt het voetbalboek goed behapbaar en lees je de korte verhalen snel weg. Het grootste voordeel van dit voetbalboek vind ik de informatie die je eruit haalt. Wij hebben het voetbalboek zelf gelezen voordat we naar Berlijn gingen. Dit heeft ons wat leuke tips opgeleverd over bijvoorbeeld kroegen, maar hebben hierdoor ook een goede selectie kunnen maken van voetbalstadions die we wilde bezoeken.

De schrijver geeft enorm veel achtergrond informatie over de voetbalclubs en stadions. Precies wat je wilt weten als je afreist naar voetbalstad Berlijn. Of als je gewoon benieuwd bent naar de stad.

Als je een voetbalreis gaat maken naar Berlijn of gewoon bijzondere verhalen wilt lezen over deze voetbalstad? Dan is dit boek een echte must-read. Doordat Berlijn niet een typische voetbalstad is, politiek nog een belangrijke rol speelt en de Berlijnse muur nog niet zo gek lang geleden is gevallen, is Berlijn een interessante voetbalstad. Doordat de schrijver de voetbalstad goed in kaart brengt en je alles weet te vertellen over Berlijn, is dit een van de beste voetbalboeken die je kunt kopen.

Mocht je dit voetbalboek willen bestellen? Dat kan via Bol.com voor slechts €22,50! Een echte aanrader!

Van Middlesbrough naar Millwall – Joris van der Wier

Waarom wij dit voetbalboek zo ongelofelijk goed vinden? Het gaat over voetbal in zijn puurste vorm. In dit voetbalboek gaat de schrijver Joris van der Wier opzoek naar het Engeland van vroeger. Waar de voetbalstadions nog midden in arbeiderswijken staan, met vervallen tribunes en het voetbal nog ”écht” te noemen is.

Joris van der Wier begint in Middlesbrough, een vuige industriestad in het noorden van Engeland. In het vervolg van zijn voetbalboek hopt hij van stad naar stad om daar het voetbal te beleven en te ervaren. De schrijver komt in Engelse krotten terecht waar voetbal bij veel huishoudens op één staat, niet door het goede spel van de vaak ”lower league clubs”, maar omdat dit de enige ontsnapping is aan de realiteit.

Zoals de titel het al zegt eindigt de schrijver het voetbalboek bij Millwall, de nog enige ruige arbeiders wijk in Londen die een beruchte voetbalclub heeft.

Deze tour door Engeland laat je alle glitter & glamour van de Premier League vergeten. Joris van der Wier neemt je mee in een voetbalbelevenis is zijn meest pure vorm. Door dit voetbalboek kom jij als lezer in aanraking met écht voetbal en eerlijk gezegd vinden wij dit veel interessanter dan de commerciële Premier League clubs.

Als je net als ons liefhebber bent van oude Engelse Stadions die midden in woonwijken staan en de sfeer authentiek te noemen is? Dan is dit voetbalboek een echte aanrader om de voetballoze tijd door te komen. We kunnen met zekerheid zeggen dat ook dit boek in het rijtje met beste voetbalboeken thuishoort.

Ook dit boek van Joris van der Wier is te bestellen via Bol.com!

Voetbalboek: Matchday! – Paul Baaijens

Dit keer geen voetbalboek geschreven door Joris van der Wier, wel geschreven door een andere voetbal en stadion liefhebber Paul Baaijens. Nadat het uitgaat met zijn toenmalige relatie besloot Paul Baaijens verlof aan te vragen en zoveel mogelijk voetbalwedstrijden in Londen te bezoeken. Hiermee wilde de schrijver de leegte van zijn net afgelopen relatie vullen, en dit lukte!

Opbouw en schrijfstijl van het voetbalboek

In het voetbalboek maakt de schrijver net als Joris van der Wier gebruik van korte verhalen per voetbalclub. Zo neemt hij je mee op verschillende Matchday’s, avondjes uit en de vele pubs die Londen rijk is. Het voetbalboek staat bomvol inspiratie voor een voetbalreis naar Londen en mag dus zeker niet ontbreken als jij besluit af te reizen naar de voetbalhoofdstad.

Paul laat in zijn voetbalboek merken dat het hem aan woordenschat niet ontbreekt. De grappige en soms wat flauwe manier hoe hij dingen verwoord maakt het voetbalboek erg leuk om te lezen.

Verschillende voetbalreizen

Ondanks het allemaal begint bij zijn voetbal sabbatical neemt Paul je mee naar al zijn Londense voetbalreizen. Zo reist Paul vaak alleen af naar Londen om daar mensen die hij online heeft leren kennen te ontmoeten en een matchday mee te beleven.

De verschillende voetbalreis verhalen maken het voetbalboek erg interessant. Je krijgt spontaan zin om je koffers te pakken en naar Londen af te reizen voor een heerlijke Matchday!

Ook het voetbalboek van Paul is online te bestellen via Bol.com!

Geef een reactie