Bezoeken van verschillende voetbalstadions

We zitten op dit moment in een erg vervelende situatie voor voetbalreizigers en voetbalsupporters. Waar we normaal allerlei voetbalreizen konden maken is dit nu helaas niet mogelijk door het COVID-19 virus. Toch hebben wij een goedkope voetbalreis samengesteld die jij samen met je vrienden kunt gaan maken. Het ziet er niet naar uit dat we op de korte termijn weer zoals vroeger voetbalwedstrijden kunnen gaan bezoeken. Hierdoor moeten we dus opzoek naar alternatieven. Wanneer ga jij onze goedkope voetbalreis maken?!

Goedkope voetbalreis door Duitsland & België:

Ondanks er weinig voetbalwedstrijden worden gespeeld waar publiek aanwezig mag zijn, kun je wel verschillende bijzondere voetbalstadions bezoeken! Vlak over de grens in Duitsland & België zijn er meer dan genoeg voetbalstadions die het bezoeken waard zijn. Wij hebben een goedkope voetbalreis samengesteld waar je langs verschillende indrukwekkende en bijzondere stadions komt.

Je kunt er voor kiezen alles in één dag te bezoeken waardoor je alleen brandstof kosten hebt of toch ergens even te overnachten. Wij hebben de perfecte route uitgestippeld voor de gratis voetbalreis en je kunt deze helemaal naar eigen wens aanpassen.

Startpunt van de goedkope voetbalreis: Het Westfalenstadion

Deze goedkope voetbalreis starten we uiteraard in Dortmund. In de omgeving van Dortmund zijn er erg veel (moderne) voetbalstadions te vinden. Nu zijn wij geen enorm fan van hypermoderne betonbakken, maar voel je vrij om af en toe van onze route af te wijken.

Om de goedkope voetbalreis goed af te trappen beginnen we dus bij het Westfalenstadion. Het stadion dat is gebouwd in 1974 voor het WK voetbal is het grootste voetbalstadion van Duitsland. Met plek voor meer dan 81.000 toeschouwers is het ongeveer 6.000 plekken groter dan die van hun concurrent uit München.

Rondom het Westfalenstadion is er meer dan genoeg te zien en te beleven. Ook van de buitenkant merk je dat dit een immens voetbalstadion is en dus een perfecte kickstart van de goedkope voetbalreis. Mocht je meer willen weten over Borussia Dortmund, het Westfalenstadion en de stad? Lees er dan alles over op onze Voetbalstad Dortmund pagina.

Een afbeelding van het lege Signal Iduna Park, ook wel Westfalen Stadion genoemd. Bespeeld door een van de grootste clubs van Europa, Borussia Dortmund. Door hier op te drukken kom je in het overzicht van Voetbalsteden uit Duitsland.
Foto: Unsplash – Westfalenstadion, Dortmund

Stadion Rote Erde

Bij een bezoek aan het Westfalenstadion mag een bezoek aan Stadion Rote Erde niet ontbreken. Op het moment dat jij rond dit stadion loopt kom je als het goed is een klein atletiek stadion tegen. Toch is dit kleine stadion in de schaduw van het Westfalenstadion niet een doorsnee Atletiek baan. Het Stadion Rote Erde is de voormalig thuishaven van Borussia Dortmund en is dus erg bijzonder dat dit behouden is gebleven. De hoofdtribune staat letterlijk met de rug tegen die van het Westfalenstadion en is daarom een erg bijzonder gezicht.

Dat een Stadion als Rote Erde behouden is gebleven is een wonder te noemen. Zeker de moeite waard om ook te bekijken als je bij het Westfalenstadion bent. Op dit moment speelt het tweede team van Borussia Dortmund er en vinden er nog verschillende atletiek wedstrijden plaats. Daarom is dit een mooie start van de goedkope voetbalreis.

EXTRA TIP: Glückauf Kampfbahn

Over oude stadions van Duitse grootmachten gesproken, in Gelsenkirchen is het Glückauf Kampfbahn te bezoeken. Tot 1973 was het de thuishaven van Schalke 04 en kende het een capaciteit van 34.000 supporters. Op dit moment speelt de club Schalke-Nord nog in dit stadion maar is het nog goed te zien dat Schalke 04 hier ooit haar wedstrijden speelde.

Het vervolg van de goedkope voetbalreis: RheinEnergieStadion

Minder dan 100km verderop en één uur rijden kom je aan bij het RheinEnergieStadion. Dit op de plek van het legendarische Müngerdorfer Stadion. Veel mensen spreken van een renovatie van het Müngerdorfer Stadion maar er is weinig over van de vroegere thuishaven van 1. FC Köln. Toch is het nieuwe stadion geen 13 in een dozijn betonbak. Het nieuwe stadion biedt plek voor 50.000 toeschouwers en is gebouwd/gerenoveerd in 2001.

Het Müngerdorfer Stadion werd gebouwd in 1923 om de werkeloosheid in de stad tegen te gaan. In de begin jaren bood het stadion plek voor grote internationale wedstrijden. Na de tweede wereld oorlog, in 1948, werd het de thuishaven van het onlangs opgerichte 1. FC Köln.

De voetbalclub uit Köln is ontstaan uit een fusie tussen twee voorgangers uit de voetbalstad. De club kende zeer succesvolle jaren in het legendarische voetbal stadion. De club uit Köln wist zelfs drie keer landskampioen van Duitsland te worden. Na een aantal jaren in de 2. Bundesliga te hebben doorgebracht, lijkt de voetbalclub nu de weg omhoog te hebben gevonden en een vaste plek in de Bundesliga te hebben bemachtigd. Dit is gelijk ook de laatste Duitse stop in onze goedkope voetbalreis.

De Belgische Grens over: KAS Eupen!

We hebben jullie al verteld dat we niet kijken naar de grootte van de voetbalclubs maar ook hoe interessant een voetbalstadion is. Doordat het Stadion van KAS Eupen perfect op de route ligt willen we jullie dit stadion niet onthouden. Het Kehrweg-Stadion van de Belgische club KAS Eupen is een leuke toevoeging voor de goedkope voetbalreis.

De club kwam jaren uit in 2de divisie en enkele jaren zelfs op nog lagere niveaus in België. De afgelopen jaren heeft de club hier mede door een overname verandering in gebracht en weet het zich goed te handhaven in de Belgische hoogste klasse. Wonderbaarlijk genoeg is KAS Eupen niet altijd een Belgische club geweest. Tijdens de oprichting in 1908 hoorde de Vlaams/Duitse grensplaats Eupen nog ‘’gewoon’’ bij Duitsland. Na het tekenen van het Verdrag van Versailles lag de stad plotseling in België en sloot zich daarom in 1920 aan bij de Belgische voetbalpiramide.

Ondanks dat sinds 1920 KAS Eupen een Belgische stad is merk je aan alles dat het nog een Duitse club is. De afkorting KAS staat namelijk voor Königliche Allgemeine Sportvereinigung Eupen. Eupen is ook Duitstaling en hebben veel Duitse staf en bestuursleden. Daarnaast is de naam van het stadion ook niet echt bepaald Vlaams te noemen…

Kehrweg-Stadion

Het Kehrweg-Stadion is gebouwd in 1948 en biedt plek voor meer dan 8.000 toeschouwers. Nadat de club een aantal keer wist te promoveren moesten er drastische maatregelen worden genomen. Er moesten een aantal aanpassingen aan het voetbalstadion worden gedaan die ervoor zorgen dat het stadion voldoet aan de eisen van de Belgische bond.

Wij denken dat dit een leuke tussenstop is vlak over de Duitse grens tijdens de goedkope voetbalreis! We zijn erg benieuwd wat jullie van het Kehrweg-Stadion vinden. Maar vooral het verhaal van de Vlaams/Duitse voetbalclub is bijzonder.

Het Maurice Dufrasnestadion van Standaard Luik

Op minder dan 50km en zo’n halfuur rijden vanaf Eupen ligt het voetbalstadion van Standaard Luik. Een toch wel apart Stadion te noemen van één van de grotere clubs uit België. De bijnaam van het Belgische voetbalstadion is Sclessin, dit is ook de naam van de wijk waar het Stadion ligt.

Het stadion heeft drie grotere aansluitende tribunes waar één lange zijde maar twee ringen heeft (rest van het stadion drie). Hierdoor loopt het stadion niet helemaal rond en heeft het in twee hoeken open zijkanten. Doordat het stadion niet helemaal doorloopt levert dit toch wel een apart gezicht op. De tribunes in het Maurice Dufrasnestadion zijn erg stijl wat de beleving tijdens het bezoeken van een wedstrijd ten goede komt. Dit alles maakt dat Slessin niet mag ontbreken tijdens je goedkope voetbalreis.

Het stadion is gebouwd in 1909 en biedt plek voor meer dan 27.000 supporters. Op dit moment zijn er plannen voor het renoveren van het huidige stadion. Dit om de capaciteit te vergroten en meer tickets te kunnen verkopen, de club is namelijk erg populair in België en de 27.000 plekken zijn er simpelweg te weinig.

Voordat de renovatie plaatsvindt raden wij het dus aan om een bezoek te plannen aan het Maurice Dufrasnestadion! Nu er toch weinig wedstrijden te bezoeken zijn is dit een mooie stop voor de goedkope voetbalreis.

Het grootste stadion van België: Het Koning Boudewijn Stadion

Misschien zegt het Koning Boudewijn Stadion je niet heel veel. Het grootste voetbalstadion van België heeft namelijk ook geen voetbalclub die dit voetbalstadion haar thuishaven mag noemen. Het enige team dat dit kan doen is het Belgische nationale elftal. Als ik een vroegere naam van het stadion noem, moet er als voetballiefhebber wel een belletje gaan rinkelen.

Op iets meer dan een uur van Luik ligt in Brussel het voormalige Heizel Stadion, dit is een van de voorgaande namen van het huidige Koning Boudewijn Stadion. Niet gek dat de naam is veranderd aangezien één van de bekendste voetbalrampen hier heeft plaatsgevonden: het Heizel drama.

Het Heizel drama

Tijdens de Europacup 1 finale van 1984/1985 bestormde de aanhang van Liverpool een vak met Juventus supporters. De Italianen probeerde te ontsnappen en moesten hiervoor over een betonnen muurtje klimmen. Door de enorme druk brak het beton, hierdoor vielen er veel Italiaanse supporters. Door de val, paniek en de menigte die mensen letterlijk vertrapte vonden 39 supporters de dood.

Dit drama zorgde voor veel vraagtekens bij de voetbalbonden en organisaties die vanaf toen drastische maatregelen namen tegen hooliganisme en veiligheid in stadions. Dit drama heeft een enorme impact gehad op hoe wij vandaag de dag voetbalwedstrijden beleven en kunnen bijwonen. Dit beruchte voetbalstadion is dus een must om te bezoeken tijdens je goedkope voetbalreis.

Afsluiting van je goedkope voetbalreis: Antwerpen!

We kunnen geen betere afsluiter bedenken voor deze goedkope voetbalreis dan Antwerpen. Een voetbalstad vlakbij de Nederlandse grens met een fanatieke club en een prachtig voetbalstadion. Naast dat Antwerpen een echte voetbalstad is, is de stad erg gezellig en perfect om nog even te verblijven na je goedkope voetbalreis!

In 1923 werd stadion Den Bosuil of officieel het Bosuilstadion gebouwd. Sinds 1923 is het ook de thuishaven van de populaire Antwerpse club, Royal Antwerp. Ondanks de club vier keer landskampioen van België is geworden, was het afgelopen decennia vaste waarde in de 2de divisie van België.  Afgelopen jaren heeft de voetbalclub uit Antwerpen de weg omhoog gevonden en kan het zich bijna een subtopper noemen in het Belgische competitie voetbal.

De club uit Antwerpen staat bekend om zijn trouwe en fanatieke aanhang. Dit in combinatie met het fantastische stadion Den Bosuil, is dit een logisch eindpunt voor de goedkope voetbalreis. Het relatief kleine stadion dat plek biedt voor iets meer dan 16.000 supporters ademt voetbal. Erg bijpassend voor de oudste voetbalclub van België. De club is namelijk opgericht in 1880!

Mooie afsluiter van de goedkope voetbalreis is een overnachting in de voetbalstad Antwerpen. In de afbeelding de stad Antwerpen vanaf boven gefotografeerd.
Foto: Unsplash, voetbalstad Antwerpen

Afsluiten in de voetbalstad Antwerpen

Naast een bezoek aan het Bosuilstadion heeft Antwerpen nog veel meer te bieden. Het is een populaire bestemming voor een stedentrip en dat is niet voor niks. Antwerpen leeft en mocht je deze goedkope voetbalreis echt goed willen afsluiten kun je net zo goed een nacht in Antwerpen verblijven?

In Antwerpen zijn er genoeg uitgaansgelegenheden die ervoor zorgen dat het verblijf in de Belgische stad een fijne afsluiter is van je goedkope voetbalreis.

Vanaf Dortmund heb je zo’n 400km afgelegd langs verschillende voetbalstadions en nog even genieten van wat rust of juist de gezelligheid opzoeken is sterk aan te raden.

Als je opzoek bent naar een hotel in Antwerp kan dit geboekt worden via onze partner. Bij bijna elke voetbalreis die wij maken boeken wij ons hotel of appartement via deze partij!

Een gedachte over “Goedkope voetbalreis: Voetbalstadions bezoeken!

Geef een reactie