Tijdens onze voetbalreis naar Glasgow mocht een bezoek aan Motherwell FC niet ontbreken. De Schotse voetbalstad Motherwell is nog geen halfuur van Glasgow vandaan. Toen wij erachter kwamen dat Motherwell FC een thuiswedstrijd tegen Ross County speelde, hoefde wij niet lang na te denken! Na online de voetbaltickets te hebben geregeld konden we onze voetbalreis naar Schotland beginnen, waar naast Celtic en Glasgow Rangers, dus ook een voetbalpot in Motherwell op ons te wachten stond!

Plannen van de voetbalreis naar Schotland

In verschillende blogs en artikelen benadrukken wij dat het plannen van je voetbalreis erg van belang is. Toen we besloten naar de voetbalstad Glasgow te reizen hebben wij dan ook alles tot in detail geregeld. Zo ook de voetbalkaarten voor Motherwell – Ross County.  Wat je hiermee wilt voorkomen is dat je vlak voor de wedstrijd niet aan wedstrijdkaarten kan komen. Zoek dus altijd via de webshop van de voetbalclub of via een voetbalreisorganisatie naar voetbalkaarten. Zo voorkom je teleurstelling tijdens je voetbalreis naar Schotland!

In dit geval hadden we de wedstrijdkaarten direct op de website van Motherwell FC besteld. Na het aanmaken van een account konden we gemakkelijk de wedstrijdkaarten bestellen. Tot onze verbazing was Motherwell bereid kosteloos de kaarten naar ons adres in Nederland te sturen! Doordat we de kaarten ruim van tevoren hadden besteld, kwamen ze tijdig binnen.

Fir Park, een fatastisch voetbalstadion dat plek biedt voor bijna 14.000 Schotse voetbalsupporters. Een must visit tijdens je voetbalreis naar Schotland.
Foto: Voetbalsteden.com – Het Fir Park vanaf de tribune met daarop de fanatieke aanhang van Motherwell FC

Motherwell FC

Motherwell FC is een relatief oude voetbalclub uit het Schotse North Lanarkshire. De club is in opgericht in 1886, maar nooit structureel een hoogvlieger geweest. Naast een enkele keer een Schotse competitie of beker te hebben gewonnen kent de voetbalclub weinig successen.

Ondanks ‘’The Steelman’’ nooit veel successen wisten te boeken, is het een prachtige club met een fantastisch onderkomen. Het Fir Park, het voetbalstadion van Motherwell FC, is erg indrukwekkend te noemen. Fir Park biedt plek voor bijna 14.000 toeschouwers en ademt Brits voetbal. De tribunes zitten enorm dicht op het veld en het stadion ligt midden in een arbeiderswijk.

De floodlight/Lichtmast van het voetbakstadion Fir Park. Een heerlijke foto vanaf buiten het voetbalstadion genomen.
Foto: Voetbalsteden.com – Lichtmast van het Fir Park, vanaf buiten het voetbalstadion genomen

Onze voetbalreis naar Motherwell FC

Na een korte treinreis vanuit de voetbalstad Glasgow kwam we aan in Motherwell. De Schotse stad is erg klein en heeft maar 30.000 inwoners. Als het stadion is gevuld (Circa. 14.000 toeschouwers) loopt letterlijk de halve stad leeg. Na een lange wandeltocht kwamen we er snel achter dat het stadion niet met 14.000 man gevuld zal zijn. Zo’n uur voor de wedstrijd was er nog weinig teken van leven in en rondom het voetbalstadion van Motherwell FC.

Na de omgeving goed verkend te hebben besloten we Fir Park te betreden. Een magische tocht tussen omgebouwde zeecontainers die moesten fungeren als toegangspoorten bracht ons in het stadion. Na een Schotse pie en wat te drinken te hebben gehaald namen we ons plek in, in de hoop dat we niet op iemands plek zouden staan. De stoelnummers waren namelijk nauwelijks leesbaar en hebben gewoon een plek uitgezocht.

Tijdens de warming-up betraden enkele Ross County supporters het voetbalstadion in Motherwell. Ondanks het er niet veel waren, werd er flink gefloten door de thuissupporters (die overigens niet met veel meer waren). Enkele minuten voor de wedstrijd stroomde het voetbalstadion toch nog aardig vol. Ik denk dat van de 14.000 plaatsen zo’n 4.000 á 5.000 bezet waren.

In mijn ogen een prima opkomst voor een middenmoter die voor een stad uitkomt met 30.000 inwoners.

De uittribune van het Fir Park. De enkele meegereisde Ross County supporters namen plaats op de grootste tribune in het voetbalstadion.
Foto: Voetbalsteden.com – Motherwell, Fir Park, De uittribune waar de Ross County supporters plaatsnamen

De wedstrijd gaan we het niet over hebben. Een dramatische pot met weinig hoogstaand voetbal. Het Nederlandse talent Sherwin Seedorf was het lichtpuntje van de middeg. Die met wat leuke acties het publiek af en toe nog wat wist op te zwepen.

Een enkel vak met daarin voornamelijk jonge Motherwell FC supporters wisten nog geruime tijd wat sfeer te maken. Dit werd alleen volledig de kop ingedrukt na twee domme gele kaarten van een Motherwell FC speler. Binnen twee minuten wist de speler twee keer geel te pakken. In de 88ste minuut wist Ross County de 1-2 binnen te schieten. De meegereisde supporters werden gek en vele Motherwell FC supporters verlieten het stadion.

Ondanks het resultaat hebben wij een prachtige Schotse voetbalclub gezien. Bij Motherwell FC is puur voetbal te vinden, dit kunnen wij je verzekeren. Mocht je dus een voetbalreis naar Glasgow maken, en speelt Motherwell FC dat weekend thuis? Dan is dit zeker een leuke toevoeging tijden je Schotse voetbalreis.

Geef een reactie