Voetbalreis naar Inter & Ac Milaan

De voetbalstad Milaan kent een rijke voetbalhistorie en is de thuishaven van twee Italiaanse topclubs. Tel daar bij op dat Milaan gewoon een perfecte bestemming is voor een stedentrip. Wij als voetballiefhebbers kunnen dit mooi combineren en maken er gewoon een voetbalreis naar Milaan van. Want naast AC Milaan & Inter Milaan valt er meer dan genoeg te doen. In dit blog nemen we je mee in de mogelijkheden van de Italiaanse voetbalstad!

Voetbalclubs in Milaan

We hoeven jou als voetballiefhebber uiteraard niet te vertellen dat twee voetbalclubs met een hele rijke historie uit Milaan komen. Beide voetbalclubs wisten meerdere malen de Champions League/Europacup 1 te veroveren. Inter wist de troffee met de grote orden drie keer te bemachtigen en Ac Milaan zelfs zeven keer! Hierdoor kunnen we wel stellen dat beide ploegen een rijke historie hebben en Milaan dé plek is voor een voetbaltrip.

Voor een voetbalreis naar Italië is een voetbalreis naar Milaan misschien wel één van de beste keuzes die je kunt maken. Lees hieronder snel verder en kom meer te weten over de supporters en voetbalclubs in Milaan. Mocht je al benieuwd zijn geraakt? Voor een voetbalreis naar Milaan kun je hieronder alvast een kijkje nemen bij het aanbod.

Ac bezoeken tijdens je voetbalreis naar Milaan

Ac Milaan is met haar vele Europese trofeeën één van de meest succesvolle ploegen uit Italië. De ploeg die is opgericht in 1899 door Engelse migranten is met maar liefst zeven Champions League winsten na Real Madrid de succesvolste Europese ploeg. Mede door deze rijke historie is het zowel binnen als buiten Italië een erg populaire voetbalclub. Dit maakt een voetbalreis naar Ac Milaan het meer dan waard!

Toch zijn de gloriejaren in Milaan redelijk voorbij. ‘’I Rossoneri’’ (De Rood-Zwarten) zijn na de Champions League finale van 2007 nooit meer op het niveau teruggekomen waar ze stonden. Met spelers als Kaká, Maldini, Dida, Inzaghi, Pirlo & Seedorf was het geen verrassing dat AC Milaan dat seizoen de Champions League kon veroveren.

Nu, jaren na de gewonnen Champions League finale in Athene, moet AC Milaan vaak vechten voor een Europees ticket. Ac Milaan is verbannen naar de sub-top en kijkt vaker naar de concurrentie onder zich dan naar rivaal Juventus die op dit moment regeert in de Serie A.

San Siro gevuld tijdens een voetbalwedstrijd in Milaan. Het voetbalstadion is de laatste jaren doorgaans matig gevuld.
Foto: Pixabay – San Siro/Giuseppe Meazza gevuld tijdens een voetbalwedstrijd in Milaan

Inter bezoeken tijdens je voetbalreis naar Milaan

Zoals we net al benoemde is het voetbal niet meer wat het geweest is in Milaan. ‘’I Narazzurri’’ (De Blauw-Zwarten) zijn net als hun stadgenoot AC Milaan flink afgezakt na de winst van de Champions League. Toch is een voetbalreis naar Inter Milaan niet af te raden. Ondanks mindere resultaten blijft Inter Milaan een prachtige voetbalclub.

Op 22 mei 2010 stond de finale van de Champions League op het programma. Een mooi affiche waar het Duitse Bayern München het ging opnemen tegen het op dat moment erg populaire Inter Milaan. Vooral het indrukwekkende team van Inter Milaan met spelers in bloedvorm was een grote kanshebber voor de titel.

Spelers, in de vorm van hun leven gingen het opnemen tegen het Bayern Munchen van Louis van Gaal. Om een paar spelers van Inter te benoemen: Sneijder, Milito, Eto’o, Julio Cesar, Zanetti en Cambiasso. Dit zijn zomaar wat namen die op dat moment in bloedvorm waren.

Maar na vier kampioenschappen op rij en als kroon op hun werk, de gewonnen Champions League finale, bleef verder succes uit bij Inter Milaan. Tot op heden (2020) wist de Italiaanse voetbalclub uit Milaan géén kampioen meer te worden. Toch moet dit je niet weerhouden om een voetbalreis naar Inter Milaan te maken.

Een uiting van één van de beruchtste voetballers die Internazionale heeft gekend. De Braziliaanse Adriano stond na verloop van tijd meer bekend om zijn prestaties buiten het voetbalveld dan er binnen.
Foto: Unsplash – Internazionale in het Milanese straatbeeld

Stadion Giuseppe Meazza of toch San Siro

In 1925 werd er in het district, San Siro Milaan, een voetbalstadion gebouwd. Dit stadion moest de thuishaven gaan worden van Ac Milaan die tevens ook de kosten van het hypermoderne stadion had opgehoest. In 1935, tien jaar na de bouw, werd het voetbalstadion gekocht door de stad Milaan. Met de verkoop verloor AC Milaan uiteraard de macht en de rechten over het stadion, wat heeft geresulteerd in de huidige situatie in de voetbalstad. In 1947 verhuisde Inter Milaan namelijk ook naar het voetbalstadion. De Italiaanse grootmachten uit Milaan delen sindsdien hun thuishaven.

Toen het voetbalstadion San Siro net was gebouwd had het ‘’slechts’’ een capaciteit van 35.000 toeschouwers. Een aantal renovaties en zelfs een officiële naamsverandering later biedt het Giuseppe Meazza plek voor bijna 80.000 toeschouwers. Dit maakt het voetbalstadion het grootste stadion van Italië en een van de grootste stadions van Europa.

San Siro vanaf de buitenzijde gefotografeerd. Een erg statisch en in onze ogen een echte betonbak. Ondanks dat heeft dit voetbalstadion in Milaan een erg rijke historie op het gebied van voetbalgeschiedenis.
Foto: Pixabay – Buitenzijde van Giuseppe Meazza of in de volksmond bij voornamelijk AC supporters: ‘San Siro’

Een nieuw voetbalstadion in Milaan

Onlangs zijn Inter & Ac Milaan het eens geworden over een nieuw onderkomen. Ondanks Inter Milaan openstond voor het renoveren van het San Siro is er uiteindelijk besloten om een compleet nieuw voetbalstadion te bouwen in de Italiaanse voetbalstad. Dit houdt in dat het iconische San Siro, de thuishaven van vele grote Europese en Italiaanse topwedstrijden verloren gaat.

Het nieuwe voetbalstadion wordt kleiner dan het immense San Siro en gaat waarschijnlijk plek bieden voor zo’n 60.000 toeschouwers. Het komt naast het huidige San Siro die vervolgens afgebroken gaat worden… Mocht jij dit iconische voetbalstadion in Milaan nog willen bezoeken? Dan moet je snel zijn. De sloopkogel laat namelijk niet lang op zich wachten…

Giuseppe Meazza op klaarlichte dag vanaf de binnenzijde gefotografeerd. Je ziet goed dat het voetbalstadion begint te verjaren. Wij vinden het prachtig!
Foto: Pixabay – Je ziet duidelijk dat het voetbalstadion in Milaan begint te dateren, in onze ogen prachtig

Heropleving in Milaan?

Bij zowel AC Milaan als Inter Milaan ging het na de gewonnen Champions League finale bergafwaarts. Beide voetbalclubs uit Milaan wisten na het verlies van grote namen niet de juiste nieuwe spelers aan te trekken. Dit resulteerde in belabberde resultaten en voor beide ploegen vaak een plek in de subtop van de Italiaanse competitie.

Toch komen de afgelopen jaren weer wat positieve geluiden en resultaten uit Milaan. Al moeten we niet te hard van stapel lopen.

In het seizoen 2019-2020 wist Internazionale op één punt na geen kampioen te worden, uiteraard achter Juventus. Ac Milaan werd zesde maar wist door boven Napoli te blijven wel een Europees ticket veilig te stellen. Internazionale wist na verlies in de Champions League de finale van de Europa League te halen. Helaas verloor de voetbalclub van Sevilla.

Toch kun je hieruit opmaken dat de voetbalclubs langzaam de weg terug aan het vinden zijn naar de Italiaanse en hopelijk ook ooit weer de Europese top. Wij zijn in ieder geval enorm liefhebber van Italiaans voetbal en helemaal het Italiaanse voetbal uit Milaan. De Champions League finales met Kaka, Seedorf en Inzaghi maar ook de finale met Sneijder, Milito & Eto’o kunnen wij nog dromen…

Gepassioneerde voetbalsupporters in Milaan

Curva Sud AC Milaan

De fanatieke aanhang van AC Milaan staat bekend onder de naam Curva Sud. Dit verwijst uiteraard naar de zijde waar de fanatieke aanhang van AC Milaan tijdens de thuiswedstrijden in het San Siro plaatsneemt. De groep Curva Sud, is ontstaan uit twee eerdere groepen die vooral in de jaren ’70 tot & met de jaren ’90 berucht waren in Europa. Een spandoek van één van deze groepen, ‘’Brigata Rossonera’’ is nog steeds te zien op de Curva Sud.

Door de slechte jaren bij AC Milaan krijgt de Curva Sud het zwaar te verduren. De ooit grootmacht die is verbannen naar subtopper probeert in ieder geval qua support op de tribunes de eer hoog te houden. Op de Rossoneriblog zijn veel artikelen te lezen waar opgeroepen wordt tot protest, geen wonder als je ziet hoe het sportief gezien met de voetbalclub uit Milaan gaat.

Een TIFO actie van AC Milaan supporters die zich achter hun voetbalclub AC Milaan schaart. De supportersgroep bam AC Milaan gaat onder de naam Curva Sud. Uiteraard de tegenhanger van de Curva Nord van Inter Milaan.
Foto: Pixabay – Foto van AC Milaan haar Curva Sud – Voetbalstad Milaan

Curva Nord Inter Milaan

De tegenhanger van de Curva Sud is uiteraard Internazionale met haar Curva Nord. Een net zo fanatieke groep die zich onderscheiden door blauw in plaats van rood te dragen en de naam Nord in plaats van Sud te dragen. Hier onder een video dat een enorm goed beeld schetst van de intense haat tussen de twee rivalen uit Milaan.

Video: Youtube – Ultras Avanti

Geef een reactie