Als je veel buitenlandse voetbalwedstrijden bezoekt, kom je op en naast het veld bijzondere situaties tegen. Zo ook een aantal jaar geleden in tijdens een voetbalreis naar Duisburg. In de betonbak Schauinsland-Reisen-Arena van de Duitse ploeg MSV Duisburg was het dit keer op het veld raak. Een aantal bijzondere gebeurtenissen met in de hoofdrol een relatief onbekende Nederlandse doelman. Met een halve liter pils in ons rechterhand en een broodje curryworst in ons linkerhand genoten we van deze toch wat eigenaardige voetbalmiddag.

Wij nemen jullie mee naar MSV Duisburg – FC Ingolstadt 04!

De voetbalreis naar Duisburg

Zonder al te veel moeite wisten we online via de officiële ticketshop van MSV Duisburg tickets te bemachtigen voor de wedstrijd MSV Duisburg – FC Ingolstadt 04. Een laag aangeschreven wedstrijd die we besloten te bezoeken wegens gebrek aan beter en de toch wel prettige afstand. Vanuit het midden van het land ben je binnen twee uur bij de Duitse stad Duisburg die vooral bekend staat om de dierentuin.

Het logo van MSV Duisburg bevat dan ook een Zebra wat uiteraard ook de bijnaam is van MSV Duisburg. Ter voorbereiding op deze voetbalreis naar Duitsland hebben we wat research gedaan en tot nu toe weinig goede verhalen over ‘’Die Zebra’s’’ gehoord. Het nieuwbouw voetbalstadion is veel te groot wat resulteert in een voor een minder dan de helft gevuld voetbalstadion. Voor de MSV Duisburg supporters is het hierdoor lastig om sfeer te creëren.

Dit alles beloofde dus veel goeds voor onze voetbalreis naar Duitsland, alleen een geweldige pot voetbal kon de trip naar een gelukkig einde leiden. Ondanks onze lage verwachtingen werden we verrast door het spel, niet omdat het bijzonder goed was, maar door de gebeurtenissen op het veld. Dit is dan ook één van de bijzonderste wedstrijden die wij hebben meegemaakt.

De wedstrijd tijdens de voetbalreis naar Duisburg

De wedstrijd begon goed met een vroeg doelpunt in de 13de minuut van de wedstrijd. Dit vroege doelpunt kwam de sfeer ten goede, dit was ook wel nodig omdat de betonbak maar voor de helft gevuld was. Na de 1-0 van de thuisploeg MSV Duisburg bleef de ploeg druk zetten wat resulteerde in een corner. Na een sterke kopbal lag de 2-0 binnen vijf minuten na de 1-0 al in het net. De MSV Duisburg supporters verraste ons in positieve zin om een aardige sfeer te creëren, de goaltune werd nogmaals luid aangezet en supporters gingen door het lint. Alles zag ernaar uit dat MSV Duisburg ging uithalen tegen Ingolstadt…

Zonder dat wij het doorhadden en met ons alle andere MSV Duisburg supporters om ons heen lag de bal plots in het net bij MSV Duisburg, werkelijk niemand snapte wat er aan de hand was. De goaltune stond nog luid aan en iedereen was nog aan het bijkomen van de 2-0.

Het werd daarna snel duidelijk dat de 2-0 was afgekeurd waarna een snelle hervatting Ingolstadt een aanval kon opzetten. Dat het doelpunt was afgekeurd kregen wij op de tribune niet mee, maar de Nederlandse keeper Mark Flekken ook niet…

Voetbalwedstrijd van MSV Duisburg tegen Ingolstadt.

Niet aan het opletten…

Terwijl Mark rustig in zijn goal zat te drinken kon de Ingolstadt spits vrij inschieten waardoor het geen 2-0 maar 1-1 werd. De MSV Duisburg supporters & spelers waren furieus. Wij als neutrale toeschouwers en liefhebbers van sfeer en supporters genoten van alles wat er om ons heen gebeurde. De eerste 20 minuten van deze wedstrijd had namelijk alles! Geluk, ongeloof, woede en uiteraard frustratie met kers op de taart spreekkoren richting de scheidsrechter.

Na een rode kaart van Ingolstadt in de eerste helft wist MSV Duisburg de overhand in het spel te nemen. Alleen resulteerde het maar niet in een doelpunt. Een penalty ver in de tweede helft zorgde er uiteindelijk voor dat MSV Duisburg 2-1 voorkwam op de ploeg uit Ingolstadt. De sfeer in het stadion was uitstekend, er gebeurde van alles, verschillende emoties met een goed eindresultaat voor de thuisploeg.

Wat een in onze ogen een matige middag leek te worden werd een échte voetbalwedstrijd. Door de merkwaardige gebeurtenissen op het veld begonnen de betonnen tribunes zowaar te leven in MSV Duisburg. Of we een voetbalreis naar MSV Duisburg aanraden? Als Mark Flekken op doel staat kun je altijd de voetbalreis naar Duitsland wagen. 😉